אבי לוזון עם אבנר קופל. מה עושים עכשיו כדי שלא תהיה לנו ליגה כמו ב (צילום: מערכת ONE)
קופל עם לוזון. ניצחון לנציג בית"ר (עמית מצפה) | צילום: מערכת ONE

הפסד לאבי לוזון בקרב על הנציגות של חברי מרכזו במזכירות ההתאחדות. בית המשפט המחוזי מחוז מרכז הורה ליו"ר ההתאחדות למנות שני חברי הנהלה מקרב סיעת בית"ר, בראשה עומד אבנר קופל, למזכירות ההתאחדות תוך 30 ימים, וזאת בהתאם לחלקה היחסי של סיעת בית"ר בהנהלת ההתאחדות.

כזכור, בבחירות האחרונות שהתקיימו להנהלת ההתאחדות לפני חמישה חודשים נבחרו לראשונה בתולדות ההתאחדות שתי סיעות: סיעת הרוב, "הפועל-מכבי" וסיעת המיעוט, סיעת בית"ר.

בהתאם להוראות תקנון היסוד של ההתאחדות, הנהלת ההתאחדות - המונה 29 חברים - מוסמכת לבחור מקרב חבריה את מזכירות ההתאחדות. המזכירות היא הגוף המופקד על ניהול ענייניה השוטפים והמהותיים של ההתאחדות.

לוזון החליט כי חברי סיעתו "סיעת מכבי-הפועל" יאיישו באופן בלעדי את מזכירות ההתאחדות וכי חברי סיעת בית"ר לא יכהנו במזכירות.

בשל החלטה זו פנתה סיעת בית"ר לבית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל וביקשה שזה יצהיר כי החלטת יו"ר ההתאחדות בטלה ובהתאם לתוצאות הבחירות, סיעת בית"ר זכאית לייצוג יחסי במוסדות השונים של ההתאחדות לכדורגל, לרבות המזכירות והוועדות השונות המשמשות בהתאחדות.

בית הדין העליון של ההתאחדות דחה בתחילה את עתירתה של סיעת בית"ר וזו הגישה - באמצעות עורכי הדין בעז בן צור ומשה מזור - תביעה לבית המשפט המחוזי מחוז מרכז.

ועדת האתיקה (אמיר לוי) (צילום: מערכת ONE)
ועדת האתיקה (אמיר לוי) | צילום: מערכת ONE

בסיעת בית"ר טענו כי החלטת בית הדין העליון של ההתאחדות התקבלה בניגוד לדין ובניגוד להוראות יסודיות בתקנון היסוד של ההתאחדות לכדורגל ולכן הן בטלות ומבוטלות. כאמור, בית המשפט המחוזי דחה את עמדת יו"ר ההתאחדות וקיבל את עמדת סיעת בית"ר.

נשיאת בית המשפט המחוזי גרסטל קבעה כי: "מצב הדברים כיום גורם עוול למבקשות (סיעת בית"ר וקופל) ולחברי ההתאחדות שבחרו בהן להנהלה. סבורה אני שקיימת חפיפה כמעט מלאה בין תפקידי ההנהלה לתפקידי המזכירות וכדי לאפשר לסיעת בית"ר להשפיע על ההתאחדות כדי כוחה היחסי בהנהלה, ראוי לפרש את התקנון, ככל שניתן, כך שתוענק לסיעת בית"ר זכות ייצוג יחסי במזכירות, ובכך להגשים את הכוונה שעמדה מלכתחילה ביסוד הליך הבחירות שנערך מכוח התקנון".

בית המשפט הוסיף וקבע, כי הגוף שמנהל בפועל את ההתאחדות הוא המזכירות וכי קיימת הקבלת סמכויות ברורה בין ההנהלה לבין ההתאחדות.

אבנר קופל. הבטיח לעזור (עמית מצפה) (צילום: מערכת ONE)
אבנר קופל (עמית מצפה) | צילום: מערכת ONE

עוד קבעה נשיאת בית המשפט המחוזי: "המבקשות (סיעת בית"ר) זכו ב-13% מקולות הבוחרים בהתאחדות ואלה הצביעו עבורו תוך ציפייה שיוכלו להשפיע על מהלכים מהותיים בהתאחדות, תוך שמירה על אינטרסים של המצביעים". לבסוף בית המשפט אף קבע, כי בהיותה של ההתאחדות גוף דו מהותי היא כפופה לכללי מנהל תקין וחובות שיווין.

בהתאמה בית המשפט הורה כי הנהלת התאחדות תכונס בתוך 30 ימים, כאמור, כאשר על סדר יומה בחירת חברים המשתייכים לסיעת בית"ר ומשמשים כחברי הנהלה, להיות חברים במזכירות באופן שישקף את חלקה היחסי של סיעת בית"ר בהנהלה.             

יו"ר ההתאחדות, אבי לוזון מסר בתגובה בקצרה: "לפי דברי היועץ יוגש ערעור על הפסיקה לבית המשפט,  אנחנו לא מקבלים אותה".

העומד בראש סיעת בית"ר, אבנר קופל מסר בתגובה: "בית המשפט מצא שהדרך הציבורית והשקופה היא זו שמנצחת ועל פיה צריכה לפעול ההתאחדות. אנו מקווים שנציגי מרכז בית"ר יעזרו להתאחדות לעשות כדורגל טוב יותר. גם אם בהתאחדות יחליטו לערער ע"פ הודעתם כרגע זה לא מונע מהם לכנס את ההנהלה תוך 30 יום ולמנות 2 נציגים למען לא יהיה ביזיון החלטת בית משפט".