ילדים ישראלים ופלסטינים משחקים יחד (רייצ'ל אברמס) (צילום: מערכת ONE)
ילדים ישראלים ופלסטינים משחקים יחד (רייצ'ל אברמס) | צילום: מערכת ONE

לא רק אלימות יש במגרשי הכדורגל ולפעמים יש סיפורים יפים ומחממים את הלב. ביום שישי 15 ילדים מקיבוץ הראל, הסמוך ללטרון, הגיעו למשחק כדורגל מיוחד באום אל חיר, כפר פלסטיני בדרום הר חברון.

הילדים, בגילאי 8 עד 13, נפגשו עם כ-20 ילדים בני גילם תושבי הכפר ושיחקו יחדיו. הקבוצות במשחק היו מעורבות בכל המובנים: קיבוצניקים ישראלים וילדים פלסטינים באותה קבוצה, וגם בנים ובנות מהקיבוץ ומהכפר ששיחקו יחד באותה קבוצה.

המשחק הסוער הסתיים בתיקו 3:3. לאחר המשחק שנמשך כשעה, הזמינו המארחים את הקבוצות לאירוח ביתי וארוחת צהריים צמחונית. הילדים ישבו יחד, אכלו ודיברו.

המשחק הוא חלק מסדרת מפגשים משותפת לילדי קיבוץ הראל ולקיבוץ אום אל חיר, שכבר שלוש שנים משחקים יחד כדורגל במסגרת יוזמת "הכר את השכן" של עמותת מפעלות חינוך וחברה. עד כה הילדים נפגשו כבר יותר מ-10 פעמים, אך תמיד בשטח ישראל. זה היה הביקור הראשון של הקיבוצניקים הצעירים והוריהם בשטחי הרשות ובכפר אום אל חיר.

המשחק המיוחד זכה להתעניינות רבה מהתקשורת הבינלאומית וצלמים רבים הקיפו את המגרש. בין השאר, הגיעו למשחק צוותי צילום של הערוץ השני של הטלוויזיה הצרפתית, ערוץ הטלוויזיה הסיני שואנג חיאן וצלמים וכתבים מרויטרס ומ-AP.

ישראל - פלסטין (ONE) (צילום: מערכת ONE)
ישראל - פלסטין (ONE) | צילום: מערכת ONE

יויו (יונתן) פיינר, בן 16, מאמן קבוצת הילדים מהראל, סיפר: "היה משחק מרגש. סוף סוף ראינו איך גרים החברים מאום אל חיר. זה פרוייקט מיוחד של מפעלות ואני שמח שאני זוכה לקחת בו חלק. בתור מאמן. יש לי קשר טוב במיוחד עם המאמנים בני גילי מהכפר והיה כיף לבקר בבית שלהם. הילדים שלנו היו קצת ביישנים ונרגשים בהתחלה, אבל מהר מאוד נכנסו לעניינים. נוצרו כבר חברויות בין הילדים מהקיבוץ לילדים מהכפר".

את הפרויקט יזם הארגון מפעלות חינוך וחברה, בשיתוף האיחוד האירופי. מפעלות מייסוד כתר ובשיתוף הפועל ת"א פועלת מזה 13 שנה בתחום הספורט, החינוך והחברה בקרב ילדים ונוער, רובם מהפריפריה הגיאוגרפית והחברתית של ישראל.

מפעלות פועלת בין השאר בקו הצפון, בעוטף עזה, בפנימיות, בהוסטלים וכפרי ילדים, במגזר הבדואי, במרכזי קליטה, במסגרות לחניכים בעלי צרכים מיוחדים, במתקן כליאה לנוער, עם ילדי הפליטים ועוד. בכך מעניקה מפעלות מענה לעשרות אלפי חניכים ברחבי הארץ, רבים מהם ממעמד סוציו אקונומי נמוך. בשנתיים האחרונות הרחיבה מפעלות את פעולתה מחוץ לישראל, והחלה לפעול ברשות הפלסטינאית, בירדן, בהאיטי, בקמרון וברואנדה.