יום ראשון הבא, זה המועד שנקבע לדיון בבית הדין העליון של ההתאחדות לכדורגל בערעור שהגישה הפועל פתח תקווה על הורדתה לליגה הלאומית.

אוהדי הקבוצה קיבלו בסיפוק רב את ההחלטה על קיום הדיון בערעור, הגיעו למשרדי ההתאחדות לכדורגל ושרו שירים. בקבוצה החליטו על קיומו של אימון ערב בשעה 17:30 לאחר שכזכור אמש לא התקיים כזה בשל חוסר הוודאות סביב עתיד וגורל המועדון ממלאבס.

לאחר בדיקה בנוגע לפתח תקווה ולתקציבה, ל-ONE נודע כי הקבוצה עדיין לא עברה בבקרה מבחינה משפטית ובאופן רשמי. הקבוצה הציגה בפני יושב-ראש הבקרה, עופר אורליצקי, את כל הבטוחות כקבוצה בליגת העל והבקרה התקציבית משמשת כנאמן לכך, אך כפופה להחלטת בית הדין. אם בבית הדין יאשרו דיון נוסף, רק אז הקבוצה תעבור באופן רשמי בבקרה התקציבית.

הבקרה התקציבית לא צפויה להמליץ לטובת אף צד בדיון, אלא רק תציין את העובדות היבשות של השבוע האחרון. בין היתר תצוין העובדה שפתח תקווה איחרה בלוחות הזמנים.

אנשי כפר סבא בטוחים כי הם אלו שצריכים להיות בליגת העל, מאחר שהצליחו להגיש את התקציב לרשות לבקרה תקציבית, כל זאת לאחר שקיבלו הודעה ביום שלישי מההתאחדות לכדורגל כי יש להם 24 שעות לכך, כפי שאכן קרה כל זאת לאחר שמפרקי פתח תקווה החליטו למשוך את הערעור.

צפריר. עוד יום גורלי להפועל פ"ת (משה חרמון) (צילום: מערכת ONE)
צפריר. עוד יום גורלי להפועל פ"ת (משה חרמון) | צילום: מערכת ONE

מכיוון שההכרעה לגבי זהות הקבוצה שתשחק בליגת העל בעונה הקרובה עומדת בעינה בין הפועל פתח תקווה להפועל כפר סבא, החליט היועץ המשפטי של ההתאחדות לכדורגל, עו"ד משה אביבי, שלא להיות מעורב בגיבוש עמדת ההתאחדות ובייצוגה בבית הדין, אם יתקיים דיון. זאת מאחר שהוא תושב העיר כפר סבא ובעבר כיהן בתפקיד ניהולי בקבוצה.

הדיון צפוי להיערך בפני שלושת הדיינים של נשיאות בית הדין העליון, נשיא בית הדין השופט בדימוס יהושע גלברד, עו"ד בן ציון כהן ועו"ד רות ליטבק. השלושה צריכים להחליט אם לפסוק על פי התקנון היבש הקובע כי פתח תקווה אמורה לרדת ליגה, או שמא להפעיל שיקול דעת בנושא ולפעול לפנים משורת הדין.

הראל רייכמן (יוסי ציפקיס) (צילום: מערכת ONE)
הראל רייכמן. יום גורלי גם עבור הפועל כפר סבא (יוסי ציפקיס) | צילום: מערכת ONE

הדיון עצמו עשוי למשוך אליו אוהדים רבים שמתכוונים להפעיל לחץ כבד מאוד על ההתאחדות ובית הדין, כדי שילכו עם הצדק, על אף שהקבוצה איחרה באופן משמעותי בהגשת התקציב. לזכותם של המלאבסים חשוב לציין כי בעבר כבר נרשמו תקדימים בהם קבוצות איחרו בהגשת תקציביהן ונזקקו למספר ימים נוספים כדי לפתור בעיות כלכליות, אך עד כה מעולם לא הורדה קבוצה ליגה אם הגישה באיחור תקציב והצליחה להעמיד את הבטוחות הנדרשות.

אם יחליט בית הדין להוריד את הקבוצה ליגה בכל זאת בשל האיחור המשמעותי בהגשת התקציב, הדבר יירשם כתקדים בספורט הישראלי, שבו קבוצה מורדת ליגה בבית הדין מסיבות כלכליות ולא מסיבות ספורטיביות.

אפי צפריר (יוסי ציפקיס) (צילום: מערכת ONE)
אפי צפריר בבקרה התקציבית. הקבוצה עברה, מחכים להחלטה (יוסי ציפקיס) | צילום: מערכת ONE

אנשי הקבוצה שואבים אופטימיות ונשענים על דוגמאות העבר בהן הכח רמת גן ומכבי יפו איחרו את המועד להגשת התקציב ובכל זאת קיבלו שתי ארכות זמן. כמו כן מזכירים במועדון את העובדה כי בית"ר ירושלים פתחה את עונת 2001/02 באיחור.

שחקנים בקבוצה שרויים בלחץ ומתח רב ולא רוצים לפתח אופטימיות שווא לאחר השבוע הסוער וההפכפך שעבר, אולם בכל זאת מאמינים. "אנחנו מקווים לטוב ושנקבל בשורה טובה מבית הדין, כי למרות הכול מגיע להפועל פתח תקווה להישאר בליגת העל. אנחנו מאמינים שבהתאחדות לכדורגל לא ירצו לבצע תקדים שבו יורידו קבוצה ליגה בהחלטת בית דין, אלא רק על המגרש".