שחקני הנבחרת בעת נגינת ההמנון (יוסי ציפקיס) (צילום: מערכת ONE)
שחקני הנבחרת בעת נגינת ההמנון (יוסי ציפקיס) | צילום: מערכת ONE

נבחרת ישראל לא הצליחה להעפיל פעם נוספת לטורניר גדול אך מעבר לקשיים המקצועיים ייתכן כי תצטרך להתמודד בקרוב עם קשיים נוספים, ובמרכזם הקונפליקט הערבי יהודי.

לאורך השנים עלה מספרם של השחקנים בני המגזר הערבי בפרט ובני המיעוטים בכלל שזכו ללבוש את המדים הלאומיים אך חלקם בחרו ועדיין בוחרים שלא לשיר את ההמנון הלאומי במשחקי הנבחרת.

מספר גדול של שחקנים כאלה מאיישים את הנבחרות בגילאים השונים ובזו הבוגרת ניתן למצוא לאחרונה את בירם כיאל, ביברס נאתכו, טאלב טוואטחה ונאאל חוטבא.

חבר הכנסת, ד"ר מיכאל בן ארי פותח את מושב החורף של הכנסת בהצעת חוק חדשה על פיה ייקבע כי כל שחקן בנבחרת יהיה חייב לדעת לשיר את ההמנון הלאומי, וכי כל שחקן יחתום על הצהרת נאמנות למדינת ישראל, לסמליה ולערכיה היהודים דמוקרטיים.

בדברי ההסבר להצעה כותב בן ארי: "הצעת חוק זו נולדה בעקבות ההצטרפות של שחקנים מוכשרים בני מיעוטים וכאלה שאינם מכירים במדינת ישראל כמדינה יהודית לנבחרות ישראל השונות ומשתתפים בתחרויות בינלאומיות בהן מייצגים את מדינת ישראל. אין ספק כי הזכות לייצג את ישראל, היא זכות גדולה אשר מי שנפלה זכות זו בחלקו, צריך לדעת לכבד את ההמנון הלאומי, את הדגל, ואת ערכיה של מדינת ישראל שהיא מדינה יהודית ודמוקרטית".

כיאל, בן חיים ושפונגין ברגע שחזר יותר מדי פעמים בקמפיין (שי לוי) (צילום: מערכת ONE)
כיאל, בן חיים ושפונגין (שי לוי) | צילום: מערכת ONE

חבר הכנסת הוסיף: "לא ייתכן מצב בו שחקן מוכשר ככל שיהיה לא ידע לשיר את ההמנון הלאומי. מן הראוי לזכור כי ההתאחדויות השונות בישראל מקבלות את מימונן העיקרי ממדינת ישראל, ולמעשה המדינה משקיעה בטיפוח הספורט, במתקנים השונים ואף בתקצוב ישיר שניתן לאגודות הספורט ולהתאחדויות השונות. אשר על כן, בהתאם להצעת החוק, בנבחרת ישראל ישחקו רק שחקנים המכבדים את מדינת ישראל ומכירים בכך שמדובר במדינה יהודית ודמוקרטית".