הצעת החוק השנויה במחלוקת של חבר הכנסת מיכאל בן ארי, הקוראת לכך שכל שחקן הרוצה לשחק בנבחרת ישראל יהיה מחוייב לשיר את ההמנון ולהצהיר על נאמנותו למדינת ישראל כמדינה יהודית, מעוררת הדים רבים בקרב ציבור השחקנים הערבים בעבר ובהווה.

קשר מכבי פתח תקווה, מרואן קבהא, המשתייך לסגל נבחרת ישראל הצעירה התייחס להצעת החוק: "אסור להצעת החוק הזו לעבור כי לא צריך לערב פוליטיקה וספורט. אם הצעת החוק תעבור בכנסת זה יפגע בדו-קיום, בספורט ובשלום לו כולם מקווים".

"הספורט מקדם את הדו-קיום בין ערבים ליהודים. אני משחק בנבחרת הצעירה של ישראל ואני גאה לייצג הן את מדינת ישראל והן את המגזר הערבי. הרבה שחקנים ערבים היו דומיננטיים בנבחרת ישראל בעבר ואי אפשר לשכוח את השערים של וואליד באדיר ועבאס סואן ששימחו את כל המדינה".

"שחקנים ערבים בנבחרת ישראל נותנים את הנשמה כמו שחקן יהודי ואפילו יותר".

כיאל בנבחרת. הצעת החוק מעוררת תרעומת (שי לוי) (צילום: מערכת ONE)
כיאל בנבחרת. הצעת החוק מעוררת תרעומת (שי לוי) | צילום: מערכת ONE

כמו קבהא, גם שחקן העבר של מכבי חיפה ונבחרת ישראל, זאהי ארמלי, לו יש 11 שערים ב-29 הופעות במדי הנבחרת הלאומית, מתנגד באופן נחרץ: "האם אי פעם מישהו מהשחקנים הערבים לא כיבד את ההמנון או עשה משהו נגד המדינה היהודית? אני חושב שכל שחקן ערבי ששיחק בנבחרת כיבד אותה ואת ההמנון. השחקנים הערבים נותנים את הנשמה שלהם בשביל הנבחרת".

"הוא (בן ארי) שאל את עצמו אם ההמנון שייך למדינת היהודים או למדינת ישראל לפני שהוא חשב על החוק הזה? אני לא מבין על בסיס מה הוא מעלה דברים כאלה. עוד מעט יגידו שאסור לשחקנים הערבים לדבר ערבית".

"כל הדברים הגזעניים יוצאים מאנשים שהם גזעניים בעצמם. אנחנו בספורט ולא נמצאים במלחמה. לחוק הזה אסור לעבור, אסור שאנשים יחשבו ששחקנים מהמגזר צריכים לחתום על הדברים האלה. הפוליטיקאים צריכים להתעסק בדברים החשובים כמו החינוך והכלכלה ולהשאיר את הספורט לנו. אני פשוט לא מבין את חבר הכנסת, איך הוא לא מתבייש, הוא מתנהג באלימות ופותח פצע שיגרום לאלימות בין אנשים".

לעומתם, קשר הפועל תל אביב מחמוד עבאס היה מאופק יותר: "עד שההצעה תתקבל אין מה להגיב כי זה אדם שבא ואמר את דעתו. אם זה יאושר, אני וכל מי שקשור נגיב כראוי. זכותו לבקש מה שהוא רוצה. אם זה יאושר ואקבל זימון לנבחרת, אגיב".