גיל קידר בטור אישי: בקרת הורים לכדורגל (צילום: מערכת ONE)
גיל קידר בטור אישי: בקרת הורים לכדורגל | צילום: מערכת ONE

בשנים האחרונות, כחלק מהשתלטות תוכניות הריאליטי על הערוצים המסחריים, הקימו גורמים כאלה ואחרים קול צעקה וקראו, להטיל מנגנוני "אבטחה", במטרה להגביל את חשיפת התכנים לילדים ונוער. כחלק מאותם מנגנונים, הפקת "אם כל הריאלטי", האח הגדול החליטה לשדר את תכניה בהשהיה של מספר דקות ולא בשידור חי. זאת על מנת שתהא לה היכולת להסיר תכנים לא ראויים לשידור. יותר מזה, חשבו גופים מסוימים להעלות הצעה שהתוכנית תשודר בערוץ עם קוד בקרת הורים.

מוקדם יותר השבוע, כאוהד מכבי חיפה, ישבתי עם מספר חברים וותיקים לצפות במשחק על טהרת גביע המדינה, בין קבוצתי האהובה להפועל תל אביב. במשך כל המשחק, שהיה משמים כמו כל העונה האחרונה, סיכמנו את אשר היה בעונה העגומה ביותר שידע הענף. אם רק היינו יודעים מה מחכה לנו בסיום, היינו מחכים עם שלב הסיכומים.

עלי חטיב. תמונות שילדים לא היו צריכים לראות (משה חרמון) (צילום: מערכת ONE)
עלי חטיב. תמונות שילדים לא היו צריכים לראות (משה חרמון) | צילום: מערכת ONE

הכדורגל הישראלי הפך לא ראוי לצפייה לאלו שאמורים להיות האוהדים של המחר. ילדים ובני נוער שממעטים להגיע בשנים האחרונות למשחקים, בשל העובדה שהוריהם חוששים לביטחונם, עדיין צופים בכדורגל. ההבדל היחידי הוא שהם יושבים בבתים מול מסך הטלוויזיה או צג המחשב. בשבועות האחרונים התרחשו מספר רב של מקרים אלימים במיוחד, שלא ספגו גינוי חזק דיו מאף גורם הקשור לענף, חוץ מהבלחה כזו או אחרת שלא עוררה מספיק הדים. התמימים שבינינו יחשבו שמדובר בתופעה חולפת, אולם לטעמם של רבים ואנוכי ביניהם, מדובר פשוט בטיוח של כל הנוגעים בדבר, כפי שנהוג בחברה כולה.

בשל האירועים האחרונים, שמשודרים בפריים טיים בערוצים פתוחים לצפייה לכל גיל, אני קורא להטיל על משחקי הכדורגל בארץ, קוד בקרת הורים או שידור בהשהיה של מספר דקות. אם ישנה דרישה, מתוכניות מסויימות לנקוט באותם אמצעים, אין סיבה בעולם, שאותה הדרישה לא תהיה גם כלפי שידורי הכדורגל בארץ. הכדורגל הראה לנו בשבועות באחרונים מעשי אלימות מכוערים, קללות מילוליות, זלזול במערכת בתי המשפט שלו עצמו ובסך הכול, כל דבר מלבד הסיבה האמיתית שבגינה התיישבנו מול המסך.

המהומות בסיום המשחק בין ר&"ג ללוד (חגי ניזרי) (צילום: מערכת ONE)
המשחק בין ר&"ג ללוד. לא ראוי מבחינת התכנים ומבחינה חינוכית (חגי ניזרי) | צילום: מערכת ONE

המסקנה היחידה שלי, היא לנהוג בשידורי הכדורגל, התופסים זמן מסך נרחב, במשנה זהירות, כפי שנדרשו תוכנית אחרות בפריים טיים לנהוג. אין שונה הכדורגל הישראלי מתוכניות אלו. מדובר בתכנים לא ראויים לשידור לכלל האוכלוסייה, הן מהבחינה החינוכית והן מבחינת התכנים המשעממים.

הכותב הינו יועץ תקשורת במשרד יחסי הציבור והדוברות "ספוט תקשורת ואסטרטגיה"