ספ בלאטר (צילום: רויטרס)
בלאטר. ביקוש גדול לאירוח המונדיאל | צילום: רויטרס

המכרז הכפול שפרסמה פיפ"א לגבי זכות אירוח המונדיאלים ב-2018 וב-2022 מעורר סקרנות רבה בקרב מתמודדות פוטנציאליות.

על פי תנאי המכרז – התאחדויות כדורגל המעונינות לארח את הטורניר היוקרתי אמורות להעביר לפיפ"א מסמך כוונות עד 2 בפברואר. פיפ"א החליטה לקיים בפעם הראשונה מועדים בצורה סימולטנית, ובסיום תהליכי הבדיקה יוכרזו שתי המדינות המארחות של המונדיאלים האלה.

ספ בלאטר, נשיא פיפ"א, כבר הודיע כי מייד עם פרסום המכרז לארגונו הגיעו בקשות מ-10 התאחדויות המודיעות כי בכוונתן להתמודד על אירוח המשחקים. המכרזים האלה צפויים להיות צמודים בשל העובדה כי כבר עתה ידוע על כמה מדינות גדולות וותיקות הרוצות לארח ולעומתן מדינות עשירות וכאלה המעוניינות להתמודד בפעם הראשונה.

על פי המידע בשלב זה, ארה"ב מעונינת להתמודד על אחד מהמונדיאלים, וכנראה גם מקסיקו, שכבר אירחה פעמיים ב-1970 ו-1986.

גם ספרד תיגש למכרז, כאשר מדריד מאוד מעונינת להיות העיר המרכזית של המונדיאל. לספרדים נסיון מוצלח מאוד מאירוח האולימפיאדה ב- 1992 ששינתה לחלוטין לטובה את ברצלונה הקטלונית. ספרד כזכור היא גם אלופת היורו האחרון. במקביל בודקת ספרד אופציה לגשת למכרז בהצעה משותפת עם פורטוגל שאירחה את טורניר היורו ב- 2004.

אנגליה, שאירחה מונדיאל ב-1966 ואף זכתה בו בפעם היחידה בתולדותיה, רוצה לארח גם היא. זאת בעקבות זכיית לונדון באירוח האולימפיאדה של 2012. הולנד ובלגיה יגישו ככל הנראה הצעה משותפת – כפי שאירחו יחדיו את היורו ב-2000.

בחלק המזרחי של כדור הארץ עוד כמה מועמדות כבדות. רוסיה, שמתכוננת לאירוח אולימפיאדת החורף בסוצ'י ב-2014, תיגש קרוב לודאי למכרז. אחת המדינות הקטנות אך בעלות התקציב הגבוה היא נסיכות קטאר – שתגיש מועמדות ולפחות בשלבים הראשונים מובטחים לה הקולות והגיבוי של חברי פיפ"א מההתאחדויות הערביות.

עוד מדינות מעונינות הן סין אחרי האולימפיאדה המוצלחת האחרונה, יפן – שעבורה מדובר בפרויקט לאומי רב חשיבות, ואוסטרליה שכבר אירחה אולימפיאדה בסידני. כל אלה ומועמדות נוספות שיצטרפו בעתיד הקרוב – יעבדו קשה ויציגו את המצגות שלהן כאשר בדצמבר 2010 יוכרזו המארחות המאושרות.