ספ בלאטר. מסיט את האש? (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
ספ בלאטר. פיפ"א דורשת הנחות (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

המדינות המעוניינות לארח את המונדיאלים הבאים, ב-2018 וב-2022, יגישו מחר (שישי) בציריך את הצעותיהן. אחת הדרישות המוקדמות של פיפ"א כתנאי למדינות היא פטור ממס עבור ארגון הכדורגל העולמי בכל הקשור בהשקעות ובהכנסות מהטורניר. 

בבריטניה טרם נרגעו מקמפיין הבחירות לראשות הממשלה, בסופה הודח הלייבור מהשלטון לטובת קואליציה של שמרנים וליברלים, שכבר החלו לקדם במהירות את הקמפיין לאירוח אליפות העולם בכדורגל. מדובר בשבוע גורלי עבור סיכוייהם לזכות באירוח הטורניר ולהגשים את חלומם. 

יו"ר הוועדה האחראית על הקמפיין הבריטי, אנדי אנסון וסגן יו"ר ההתאחדות האנגלית לשעבר, דייויד דין, הגיעו השבוע להמבורג, שם נכחו בכירים רבים מאופ"א ופיפ"א, בשל גמר הליגה האירופית שנערך בעיר.

הבריטים נפגשו עם פרנץ בקנבאואר מפיפ"א ומישל פלאטיני מאופ"א, כחלק מהמאמץ לגבש רוב בקרב 8 הנציגים האירופים בוועדה המחליטה של פיפ"א, מתוך סך 24 החברים בוועדה.

אנסון התייחס להבדל בין הקמפיין לאירוח המונדיאל לבין זה שהסתיים השבוע בהתפטרותו של ראש הממשלה גורדון בראון וכניסתו הצפויה של דייויד קמרון לדאונינג 10: "הם (הפוליטיקאים) עשו קמפיין של שישה שבועות בלבד. אנחנו נצטרך לעבוד על המשימה שלנו כשנתיים ויש לנו עד אז קמפיין של יותר מחצי שנה", כך אמר הבריטי, שהתכוון להחלטה הסופית של פיפ"א בנושא, שתתקבל בדצמבר.

אנגליה- מונדיאל 2019 (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
אנגליה- מונדיאל 2019 (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

מספר הצעות יתחרו עם אנגליה על הזכות לקיים את המונדיאל בתחומן, בהן הצעתה של רוסיה וכן מועמדויות משותפות של ספרד ופורטוגל וכן בלגיה והולנד, שאירחו ב-2000 יחד את אליפות אירופה בכדורגל. את המונדיאל ב-2014 תארח, כזכור, ברזיל.

פיפ"א, כאמור, מציבה תנאי כלכלי לא פשוט למדינות הרוצות לקיים את אירוע השיא של הספורט העולמי בתחומן, פטור כמעט מלא ממס. לפי הערכות, הכנסות פיפ"א ממונדיאל 2006 בגרמניה הסתכמו ב-1.7 מיליארד יורו, בעיקר כתוצאה מהסכמי ספונסרשיפ וזכויות שידור. על סך ההכנסות שילם הארגון 613 אלף יורו בלבד.