ספ בלאטר. בפיפ"א לא רוצים תקלות (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
ספ בלאטר. בפיפ"א לא רוצים תקלות (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

פיפ"א החליטה היום (חמישי) על השעיית שניים מחברי הוועדה המארגנת שהסכימו לקבל טובות הנאה בתמורה לתמיכתם במועמדות לאירוח משחקי המונדיאל. מדובר על אמוס אדמאו הניגרי וריינאלד טמריי מטהיטי.

סיום הפרשה מגיע שבועיים לפני הכרעת פיפ"א לגבי זהות המארחות של המונדיאלים ב-2018 וב-2022. על הזכות לאירוח מתחרות 11 מדינות בתשע הצעות, כאשר לזכיה באירוח תהיה השפעה דרמטית על כלכלת המדינה ולכן ישנה ציפייה רבה להכרעה ב-2 בדצמבר.

אי לכך, יש מי שרואה בפעולת פיפ"א אלמנט של התרעה לקראת כינוס חברי הוועדה המארגנת להצבעה חשאית, ששווה כמה מיליארדי דולרים. בעקבות הרחקתם של השניים מונה הוועדה שתכריע בנושא האירוח 22 חברים בלבד.

הפרשה נחשפה בעקבות עבודה של תחקירני "סאנדיי טיימס", שהציגו עצמם כבעלי עניין למען בחירתה של ארצות הברית כמארחת המונדיאל ב-2022. אדמאו וטמריי ביקשו מהכתבים המוסווים להעביר כספים למוסדות המצויים עמם בקשר בתמורה לתמיכתם באמריקנים.

אדמאו נענש בהרחקה לשלוש שנים מכל פעילות הקשורה לכדורגל ונקנס ב-10,000 אלף פרנק שוייצרי (7,440 יורו). טמריי הורחק לשנה ונקנס ב-5,000 פרנק (3,720 יורו).

ברונו אלבש ופרננדו טורס. ספרד ופורטוגל יהיו מארחות? (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
ברונו אלבש ופרננדו טורס. ספרד ופורטוגל יהיו מארחות? (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

במקביל פרסמה ועדת האתיקה של פיפ"א את מסקנותיה באשר לחשדות לתיאום הצבעות בין נציגי ההצעה המשותפת של ספרד ופורטוגל לבין אלה מקטאר.

אלופת העולם ושכנתה לאי האיברי מעוניינות לארח את המונדיאל ב-2018 ואילו קטאר נחשבת לפייבוריטית לקיים בתחומה את המונדיאל ב-2022. תיאום בין המתחרות אפשרי שכן הן אינן מתחרות זו בזו, אך פיפ"א לא מצאה הוכחות מרשיעות לקיומה של קנוניה.