שחקני ריאל חוגגים. הקבוצה שברה שיא הכנסות (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
ריאל מדריד. הכניסה יותר מברצלונה (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

סך ההכנסות של 20 מועדוני הכדורגל המובילים בעולם בעונה החולפת, 2009/10, חצה לראשונה את רף ה-4 מיליארד יורו, כך על פי דו"ח שנערך על ידי פירמת ראיית החשבון והייעוץ Deloitte, המדרגת את 20 מועדוני הכדורגל המובילים בעולם על פי הכנסות.

ריאל מדריד שומרת, זו השנה השישית ברציפות, על מקומה בראש הטבלה, עם 438 מיליון יורו הכנסות, עלייה לעומת העונה הקודמת, בה הכניסה 401 מיליון יורו. למרות ביצועיה המאכזבים על המגרש, הצליחה ריאל לרשום הכנסות הגבוהות ב-41 מיליון יורו מאלה שרשמה ברצלונה.

היריבה הגדולה מקטלוניה ממשיכה להחזיק במקום השני, עם עלייה בהכנסות מ-365 מיליון יורו ל-398 מיליון ב-2009/10. יונייטד מדורגת במקום השלישי, גם היא עם עלייה בהכנסות, מ-327 מיליון ל-350 מיליון יורו.

הכנסותיהם של 20 המועדונים הגדולים הסתכמו ב-4.3 מיליארד יורו ומשקפים צמיחה של שמונה אחוזים בהשוואה לדירוג השנה שלפניה. לפרמייר ליג מספר הנציגות הרב ברשימה - שבע. אחריה באות הליגות בגרמניה ואיטליה, עם ארבע נציגות כל אחת, שלוש לספרד ושתיים לליגה הצרפתית.

שחקני ברצלונה חוגגים (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
שחקני ברצלונה חוגגים (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

השינוי המשמעותי בין עשר המכניסות שייך למילאן. מובילת סרייה A, שסיימה את עונת 2008/9 בהכנסות של 196 מיליון יורו, אך בעונה החולפת קפצה להכנסות בסך 237 מיליון, זינוק של כ-20 אחוז. כך דילגה מהמקום העשירי אל השביעי ברשימת המכניסות. עיקר ההבדל נעוץ בעובדה כי ב-2008/9 הרוסונרי לא השתתפו בליגת האלופות.

מנצ'סטר סיטי רשמה את הקפיצה המשמעותית ביותר במיקום וטיפסה מהמקום ה-20 בעונה הקודמת ל-11. לאחר ההשקעה האדירה של הבעלים מאבו-דאבי, רשמה סיטי את ההכנסות הגבוהות ביותר מיום היווסדה, עם צמיחה של 44 אחוז בהכנסותיה ל- 153 מיליון יורו, לעומת 103 מיליון ב-2008/9. עיקר השינוי נבע מהכפלת ההכנסות מפעולות מסחריות, שהסתכמו ב-57 מיליון יורו.

שחקני טוטנהאם חוגגים. הירידה של ווסטהאם עשויה להתברר כברכה עבורם ( (צילום: מערכת ONE)
שחקני טוטנהאם חוגגים את הניצחון (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

רומא עושה את הכיוון ההפוך כלפי מטה, עם ירידה בהכנסות מ-146 מיליון ל-122 יורו ומקום 18 בלבד (12 בדירוג הקודם). הסיבה העיקרית לאובדן ההכנסות של הגי'לארוסי אשתקד היתה אי השתתפותה בצ'מפיונס ליג.

משלימים את תמונת המועדונים המכניסים, לפי הסדר: במקום הרביעי, באיירן מינכן, עם הכנסות של 323 מיליון יורו, אחריה ארסנל (274.1 מיליון), צ'לסי (255 מיליון), ליברפול שמינית עם 225 מיליון, אינטר (224 מיליון יורו) ויובנטוס עשירית עם הכנסות בסך 205 מיליון יורו.

בעשירייה השניה, אחרי הסיטיזנטס, מדורגות, בסדר יורד, טוטנהאם, המבורג, ליון, מארסיי, שאלקה, אתלטיקו מדריד, רומא, שטוטגרט ואסטון וילה, שחוזרת לדירוג אחרי חמש שנים, בשל הצטיינות בגביעים האנגלים.

שחקני מילאן חוגגים עם זלאטן איברהימוביץ´ (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
שחקני מילאן חוגגים עם זלאטן איברהימוביץ´ (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

"אנו צופים כי הקרב על שני המקומות הראשונים בדו"ח יוסיף להיות בין שני המועדונים הספרדיים במהלך השנים הקרובות", אמר אלן סוויצר, דירקטור בדלוייט, שציין את הסכם הספונסרשיפ של ברסה עם הקרן הקטארית כאחת הסיבות לכך.

הוא אף הדגיש: "14 מבין 20 המועדונים הנכללים בדירוג השתתפו בליגת האלופות בעונת 2009/10 ושישה מועדונים השתתפו בליגה האירופית המחודשת של אופ"א, משלב הבתים ואילך".

יובנטוס (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
יובנטוס (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

סוויצר מאמין כי עלייתה של טוטנהאם משלב הבתים בליגת האלופות והישגיה בליגה, לצד כישלונה של יובנטוס להעפיל לליגת האלופות בעונת 2010/11, יובילו לדחיקתה של יובנטוס מהעשירייה הפותחת בדירוג בשנה הבאה והתברגותה של טוטנהאם על חשבונה.