האצטדיון בקייפטאון. רווחים גבוהים (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
האיצטדיון בקייפטאון. יוביל להפסדים (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

האם דרום אפריקה עשתה לעצמה "גול עצמי" בכל הקשור לפרויקט המונדיאל שהיא מארחת בקיץ 2010 ?

המדינה שנמצאת באופוריה בגלל אירוח טורניר הגביע העולמי, לראשונה ביבשת השחורה, סובלת מכלכלה לא יציבה ומחסור מזומנים למרות עושר חומרי הגלם שבה.

בנוסף, יש שוני עצום מבחינת ההכנסה בין המעמדות השונים, כאשר לחלקם אין שם סיכוי לשדרג את חייהם. אם זה לא מספיק, הרי שדרום אפריקה היא מהמובילות בעולם במספר נשאי האיידס. 
 
כעת, מדיווחים בטלגרף מתברר כי יתכן ומישהו בקייפטאון לא חשב עד הסוף כאשר אישרו את הפרויקטים הגדולים של האצטדיונים בהם יתקיימו המשחקים.  בעיר התיירות היפה השוכנת סמוך לנקודת המפגש של שני אוקינוסים (ההודי והאטלנטי, כל אחד בצבע אחר של מים) נבנה אצטדיון "גרין פוינט" המודרני. 
 
מדובר בקומפלקס גדול במיוחד שאמור לארח לפחות שישה משחקים כולל רבע הגמר במונדיאל הקרוב. האצטדיון נבנה בעלות של 370 מיליון ליש"ט, אבל עתה מתברר כי יכול מאוד להיות שהוא יהפוך לפיל הלבן הכי גדול באפריקה. 

נכון להיום, אין עדיין תכניות מה לעשות עם האצטדיון אחרי המונדיאל. כרגע אין תכנונים לשימוש רגיל וקבוע של קבוצות מקומיות, בין השאר בגלל העלויות הגבוהות של השימוש בו.

בנוסף, כדי שאצטדיון יוכל להראות הכנסות ולהיות קרוב לנקודת האיזון שלו, הוא צריך לארח כ- 20 אירועים גדולים בשנה. זה יכול להיות אירועי ספורט, תערוכות, הופעות רוק וכדומה.

האצטדיון בקייפטאון,  גרין פוינט (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
גרין פוינט בקייפטאון. אין לו יעוד לאחר המונדיאל (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

מי שהיה מהנדס העיר של קייפטאון, ראלף מאלאן, אמר כי הוא סקפטי גדול לגבי היכולת של האצטדיון להחזיר את ההשקעה וליצר רווחים.
 
עיריית קייפטאון אמורה לקבל שליש מהרווחים של האצטדיון, אולם אם הוא לא יניב רווחים, ההוצאה עליו תהפוך לבזבוז של מיליוני דולרים במהלך השנים הקרובות.