לאפורטה. ביזבז את כספי המועדון לטענת האוהדים (צילום: מערכת ONE)
ז'ואן לאפורטה. "לא רוצה לגרום נזק למועדון" | צילום: מערכת ONE

אלופת אירופה, חביבת הקהל המציעה את הכדורגל האטרקטיבי בתבל, ברצלונה, מתגלה לא פעם כגוף קפיטליסטי דורסני. נשיאה, ז'ואן לאפורטה, חיזק זאת השבוע כשהביע התנגדות ליוזמת 'לה ליגה' לחלוקה צודקת ושיוויונית יותר בין הקבוצות של ההכנסות מזכויות השידור.  

"אני לא רוצה לגרום נזק לאינטרסים של מועדון הכדורגל ברצלונה, בגלל שאנחנו צריכים להתחרות עם קבוצות במדינות אחרות", אמר לאפורטה ביום רביעי.

ההכנסות משידורים בספרד נמוכות משמעותית מאשר באנגליה. 'לה ליגה' מחלקת ל-20 הקבוצות של הליגה הבכירה במדינה כ-250 מיליון יורו בשנה, כספי זכויות שידור. כמחצית מסכום זה מגיעה לקופותיהן של ריאל מדריד וברצלונה, מועדוני הענק, מושכי הקהל הגדולים והעשירים שפוזלים כל העת לאירופה ולא מסתפקים בהגמוניה בזירה המקומית.  

אך לאפורטה אינו סותם את הגולל על רעיון השינוי שמובילה מנהלת הליגה הספרדית. "אם עושים שינוי במערכת אנחנו נתמודד איתו. אני פתוח לבדוק אפשרויות לאיזון בין המועדונים בכל הקשור לעסקים. אני פתוח לשוחח על אפשרויות בהן נוכל כולנו לעשות עוד כסף".  

שחקני ברצלונה.  (רויטרס) (צילום: מערכת ONE)
שחקני ברצלונה. (רויטרס) | צילום: מערכת ONE

חלוקת הכספים הלא שיוויונית, יחד עם התעצמות הפערים בין בארסה וריאל לשאר הליגה בכל הקשור מרווחים עבור השתתפות והצלחה בליגת האלופות, פגעה בשנים האחרונות בתחרות. הבלחות בצמרת של קבוצות כמו לה קורוניה וויאריאל נעשות כמעט בלתי אפשריות, כאשר גם מועדונים כגון ולנסיה וסביליה, לא מסוגלים לייצר עוצמה שתאיים ברצינות על שתי הגדולות.  

לאפורטה מסיים את הקדנציה ביוני ויאלץ לפנות את הבמה. בבחירות לנשיאות המועדון הוא תומך במועמדותו של אלפונס גודאל, סגן הנשיא הנוכחי, המייצג כמו לאפורטה את הקפיטליזם המרוכך והייחודי של המועדון, ללא מכירת חסויות לחולצות ושליטה בידי קהילת האוהדים