נבחרת זימבבואה. חשד למכירת משחקים (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
נבחרת זימבבואה. חשד למכירת משחקים (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

השישייה שכבשה בינואר האחרון שכנתנו מצפון, סוריה, לא זכתה לתשומת לב מיוחדת, למרות שהיה מדובר באירוע נדיר למדי. היריבה החלשה מזימבבואה והעובדה שסוריה סיימה שלושה שבועות אחרי זה בתיקו 1:1 עם שבדיה החזקה, הראו על התקדמות מסויימת בכל הנוגע לכדורגל במדינה הערבית.

בימים האחרונים מסעירה את זימבבואה פרשת שוחד במרכזה שני משחקים: התבוסה המדוברת לסורים והפסד נוסף 0:3 לתאילנד. ההתאחדות לכדורגל במדינה האפריקנית חשפה כי שחקני הנבחרת זכו לתשלום מסוכני הימורים, כדי שיפסידו את המשחקים. אתמול פנתה פיפ"א לזימבבואה בדרישה למצות את הדין עם מוכרי המשחקים.

מת'וד מוואנג'אלי, ששימש כקפטן זימבבואה בתקופה המדוברת, העיד בפני ההתאחדות המקומית ולדבריו, סוכן הימורים מסינגפור נכנס לחדרי ההלבשה לפני המשחק מול תאילנד ודרש משחקני הנבחרת האפריקנית להפסיד בכוונה.

לפי העדות, מספר שחקני הנבחרת של זימבבואה זכו לתשלום של אלף דולר, כסף שחיכה להם בשדה התעופה של קואלה לומפור שבמלזיה, שאירחה את משחקי הידידות המדוברים.

פרשה זו נוספה לפרשת שוחד אחרת שמביכה את פיפ"א, חשיפת הסאנדיי טיימס לפיה בכירים במועצת פיפ"א, דרשו שוחד בתמיכה לתמיכתם באחת המועמדות במרוץ לאירוח המונדיאלים ב-2018 ו-2022.

שחקנים בנבחרת זימבבואה חשודים שקיבלו 1,000 דולר כדי למכור משחק (Ge (צילום: מערכת ONE)
שחקנים בנבחרת זימבבואה חשודים שקיבלו 1,000 דולר כדי למכור משחק (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

היום נערך בבית הדין המשמעתי של פיפ"א שימוע לשני חברי המועצה החשודים בפרשת השוחד, אמוס אדמאו מניגריה ווריינלד תמרי מטהיטי. בפיפ"א מעוניינים להעביר מסר חד של מלחמה בשחיתות מצד אחד, אך מעניין יהיה לראות איך תנהג בשני הבכירים בארגון. ההחלטה על זהות המארחות במונדיאלים תתקבל בשני לדצמבר בבחירות חשאיות.