השער של לאמפרד שנפסל. חלק מהמשחק (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
השער שנפסל. המקרה האחרון? (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

כמו פוליטיקאי מיומן, ידע ספ בלאטר שעליו להתייחס לשערוריות השיפוט במונדיאל והבטיח לטפל בנושא ולסייע לשופטים ולשקול גם הכנסת שינויים טכנולוגיים, נושא אליו הביע התנגדות עד אז.

נשיא פיפ"א התנצל בפני אנגליה על השער שנפסל לנבחרת והודה בטעויות השיפוט במשחקים נוספים, אך בשבוע שעבר נעדר נושא טכנולוגיית קו השער מהדיונים של ועדת IFAB, האחראית על הכנסת שינויים בכדורגל העולמי.

הזנחת הנושא גורמת לתסכול רב אצל החברה הגרמנית המובילה המייצרת ומשווקת את מצלמות קו השער. מנהל המכירות של החברה מריו האנוס טוען בתוקף כי מדובר בפתרון זול יותר מאשר החלטת אופ"א לאמץ גם בליגת האלופות שימוש בחמישה שופטים.

"צריך לשלם לשופט בכל פעם עבור כל משחק ועכשיו מוסיפים שני שופטים, זה יותר יקר משימוש בטכנולוגיית קו שער", שכמובן מצריכה השקעה חד פעמית בלבד. עוד אמר האנוס לסוכנות הידיעות רויטרס כי הוא "מאמין שהבונדסליגה תאמץ את טכנולוגיית קו השער. שופטים מכל העולם פונים אלי ואומרים 'אנחנו רוצים שהשיטה תאומץ, כי מאשימים אותנו על החלטות שגויות'".

ההזדמנות הבאה של IFAB לדון בנושא תהיה בוועידת העסקים באוקטובר, כאשר שינויים יוכלו להיכנס לתוקפם רק אחרי מרץ 2011. האנוס הוסיף: "לא חשבנו שהטכנולוגיה תאומץ בכל האצטדיונים בעולם אבל לפחות בליגה בכירה איפה שהוא".

חמישה שופטים. מה יותר זול? (GettyImages) (צילום: מערכת ONE)
חמישה שופטים. מה יותר זול? (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

על החששות מפני תקלות באימוץ הטכנולוגיות החדשות ענה האנוס: "אם תהיה נפילת מתח באצטדיון הזרקורים לא יעבדו והמשחק לא יתקיים. יכול להיות גם השופטים יהיו תקועים בשדה התעופה ולא יוכלו לטוס בגלל אפר וולקני. אין ביטחון של מאה אחוז בחיים האלה".