mako
פרסומת

"המצב משפיע": מגעי הישראליות עם היורוליג

מנכ"ל המפעל סיפר. מועד ההכרעה להפועל ת"א וי-ם, החזרה לארץ ולמה הליגה לא הוגדלה?

פורסם:
הקישור הועתק
sportFive1722680
צילום: ספורט 5


עתיד הקבוצות הישראליות









עתיד המפעל














המצב מול NBA אירופה
ביורוליג מקיימים שיחות מול האמריקאים בתקווה שיוכלו לייצר שיתוף פעולה שימנע מאבק ראש בראש בין שני הגופים, "אך לא בכל מחיר" - כך לפי בואנו. במקביל, ליורוליג תכנית שתמומש במקרה שהשיחות לא יובילו להסכמה.

בינתיים, אנשי המפעל שוחחו עם מועדוני הכדורגל שב-NBA מקווים שיפתחו מועדוני כדורסל שיתחרו במפעל שעתיד לקום. לדברי אנשי היורוליג, אותם מועדונים נשמעים כעת מסוייגים יותר בנוגע לאפשרות להצטרף ל-NBA אירופה, שכן הצטרפות למפעל תאלץ אותם להשקיע כספים אדירים שעלולים לסכן במצב מסוים את מועדוני הכדורגל - עניין שגורם לאי נוחות בקרב הנהלות המועדונים.

בכלל - לאור המהלכים האחרונים נראה ש-NBA אירופה איבדה את המומנטום בו החזיקה עד לאחרונה, כאשר הדוגמה הטובה ביותר נוגעת לטוני פארקר ו-וילרבאן. פארקר, שהפך כשחקן לאגדה ב-NBA, ציין לא פעם שהוא יהיה מעוניין לקחת חלק במפעל שיקום וצידד בו לאורך כל הדרך עד לפני שבועיים אז וילרבאן הודיעה שתשאר ביורוליג. הכניסה ל-NBA דורשת סכומי כסף גבוהים מאוד, ועל פי הרחשים מאחורי הקלעים אותם סכומים גורמים למי שתמכו ברעיון בהתחלה לחשוב פעמיים על כדאיות המהלך.

העתיד הכלכלי
ביורוליג הציבו כמטרה לשפר את המערכת הכלכלית והרווחית של המפעל, ולא מסתירים את העובדה שהפוטנציאל המסחרי של הליגה לא קרוב להיות מנוצל עד תום. לשם כך, ביורוליג לקחו החלטה לבנות פלטפורמה דיגיטלית אחת, בה יושקעו מיליונים, ובה יעמדו לרשות האוהדים כל השירותים במקום אחד - האתר, משחק הפנטזי, יורוליג TV וגם חנות מוצרים רשמית ממנה הליגה אמורה להניב רווחים נאים.

המטרה היא להשיק לפחות חלק מהפיצ`רים החדשים כבר במהלך ספטמבר ואוקטובר הקרובים, ולהשיק את המוצר הכולל בחודש ינואר של 2027. ביורוליג רואים בכך עניין חשוב במיוחד, ומקווים שהרווחים המסחריים יתעלו על הרווחים משידורי הטלוויזיה של הליגה ברחבי אירופה.

כמו כן, ביורוליג מחפשים משקיעים חדשים שיזרימו סכומים משמעותיים לליגה כאשר על פי דברי ראשי המפעל לא פחות מ-26 משקיעים פוטנציאליים נמצאים בשיחות מול הליגה על מנת לבחון כניסה שלהם.