sportFive1012526 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

בעוד הכדורסל הישראלי עדיין מנסה להציל את מה שנותר מהעונה הנוכחית, קבוצות היורוליג כבר חושבות על השלב הבא. כעת, למרות ה"דריכה" על הליגות המקומיות, נשאלת השאלה מי תנצח במאבק על אירוח הפיינל 8? קובנה, בלגרד, היווניות או אולי בכלל התכנית המקורית, קלן?

הקרב בין אתונה לסלוניקי
בתכנית המקורית שנחשפה על ידי היורוליג, סלוניקי בכלל לא הייתה אמורה להיות אחת המועמדות. זה היה צריך להיות, כרגיל, קרב בין האואקה להיכל השלום והאחווה - אבל האולם של אריס ופאוק, בתמיכת ראש העיר, הביע את רצונו להיכלל ברשימה המכובדת.

למעשה, יוון היא אופציה די טובה לאירוח המשחקים הנותרים. התגובה המהירה למגיפת הקורונה, שגבתה "רק" 2,632 נדבקים ביוון עד כה, הכפה אותה לפייבוריטית באירוח המשחקים - אך במקביל העלתה מן האוב את היריבות הספורטיבית בין שלוש הערים המרכזיות. "הראינו עניין מאז ה-20 באפריל", אמר ראש העיר של סלוניקי, קונסטנטינוס זרבאס, בראיון לטלוויזיה היוונית.

"ברגע שנודע לנו שיש כוונה לחזור, החלפנו עם ראשי היורוליג מכתבים ובהם כל הפרטים והדרישות", הוא המשיך ופירט מה הדרישות. "זה דורש מאיתנו כ-15,000 מקומות לינה פנויים ושני אולמות - סלוניקי יכולה לעמוד בזה. זה יהיה אירוע חשוב לעיר כולה".

בנוסף, אחד היתרונות של סלוניקי, מעבר למלונות ברמה גבוהה ומתקנים מתאימים, זה תשתיות טובות לבתי חולים במקרה הצורך. אבל כנראה שהרצון לארח מגיע ממקום אחד: החייאת ענף התיירות ביוון.

הלחץ של סרביה
כמו היוונים, גם הסרבים שמו להם למטרה לארח את טורניר הסיום של היורוליג, והם לא מוכנים לוותר על כך כזאת קלות. למעשה, לא רק שהם לא מוכנים לוותר - הם גם מתכוונים להעמיד עצמם לאירוח היורוקאפ והיורוליג במקביל, ונשיא פרטיזן בלגרד, שמשחקת ביורוקאפ, כבר פנה לראשי היורוליג במכתב בו הוא מאשר את הרצון העז. "זה הוגן, כיוון שאנחנו משתתפים", הוא הסביר.

אלא שנשיא פרטיזן לא לבד, ומיד קיבל תמיכה מלכסנדר וויצ'יץ, נשיא המדינה. "אנחנו עובדים יחד עם הכוכב האדום ופרטיזן על אירוח הטורנירים של היורוליג והיורוקאפ", הוא אמר לתקשורת המקומית. "נוכל לקבל בברכה כ-3,000 אנשים בבלגרד ובנובי סאד, שיישארו במלונות שלנו". לצידו, גם סגן ראש עיריית בלגרד הבהיר כי הרושם שהותירו ב-2018 יכול להכריע לטובת הסרבים.

אם אכן יזכו באירוח היורוליג, הסרבים יקציבו שני אולמות לכך: סטארק ארנה, המכיל מעל 18,000 מקומות, והיכל פיוניר המוכר, המכיל, כ-6,000 מקומות - אבל בכנות, מה זה משנה אם הקהל לא יורשה להיכנס? כך או כך, הסרבים התחייבו להסדרי תחבורה ראויים, בדיקות רפואיות ונחיתה של כלל הצוותים בבלגרד עצמה - כלומר, כמה שפחות סחבת. אבל יותר מכל, בפן הכלכלי, מלונות בלגרד הציבו מחירים מיוחדים לראשי היורוליג ובכך העלו את מניות הסרבים בכמה וכמה דרגות.

המקום הבטוח מכולם
על פניו, ליטא היא לא יעד היסטורי ומרגש לחובבי הז'אנר כמו יוון או סרביה, אבל עם עובדות קשה להתווכח - עם 1,423 הידבקות ו-46 מקרי מוות "בלבד", ליטא נחשבת ליעד הבטוח ביותר מכל האופציות שהונחו על השולחן. ועדיין, עושה רושם שהליטאים לא ששים לארח את היורוליג.

"כמובן שאנחנו שמחים לקבל הערכה סולידרית שכזאת", אמר דובר ז'לגיריס על המועמדות. "היורוליג כנראה לא היה מסתכלת על ליטא אם לא הייתה רואה כיצד המדינה, הערים והאנשים מתמודדים עם אתגרי המגיפה. אבל יחד עם זאת, כאשר נשקלת האפשרות לארח את טורניר הגמר של היורוליג, ההחלטות צריכות להתקבל על ידי הממשלה הלאומית. אחרי הכל, לא ידוע כמה זמן הגבולות יישארו סגורים".

"אירוע בסדר גודל כזה, גם אם ישוחק ללא קהל, עדיין אומר שיגיעו מאות אנשים לליטא - מדובר במספר גדול של אורחים", המשיך הדובר. "אך מצד שני, האולם של ז'לגיריס הוא הגדול ביותר מבין האולמות במדינות הבלטיות, ובתקופה קשה ללא הכנסה כמו זו, תחרויות כמו אלה יהוו תרומה אדירה להפחתת הנזקים הכלכליים".

כמובן שהאופציות נמשכות עוד ועוד. קיימת האפשרות שקלן, מי שהייתה אמורה לארח את הפיינל פור עוד לפני התפרצות הקורונה, תארח יחד עם עיר נוספת בגרמניה. במקביל, גם בולוניה הציעה את עצמה, אך בעקבות המצב באיטליה הסיכויים שזה יקרה קלושים. בינתיים, עד שתתקבל החלטה סופית, ואם בכלל יוחלט שהיורוליג יימשך, אנחנו מעבירים את השאלה אליכם: איפה הייתם רוצים לראות את טורניר סיום העונה של היורוליג?