sportFive920197 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
אובריאנט. סימן שאלה לגבי עתידו (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
אובריאנט. סימן שאלה לגבי עתידו (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

מכבי ת"א סוגרת עוד עונה אירופית, רביעית ברציפות, ללא העפלה לפלייאוף היורוליג. שחקנים באו והלכו, נבן ספאחיה פוטר והוחלף ביאניס ספרופולוס, שבהנהגתו הקבוצה עשתה התקדמות מרשימה, אבל האובר דראפט שקיבל בדמות 6 הפסדים מנע ממנו להשלים את העבודה. להלן גיליון הציונים של מכבי ת"א מודל 2018/2019. (בשל מיעוט דקות, ציונים לא ניתנו לדני אבדיה, דורי סהר, קנדריק ריי ונמרוד לוי).

סקוטי ווילבקין: 5
"אני לא חושב על תג המחיר שלי כשאני משחק", אמר ווילבקין בסוף ההפסד לז'לגיריס, שהיה עוד הפסד שבמידה רבה היה רשום על שמו. מכבי ת"א השקיעה בו כמעט 2.5 מיליון דולר, אך הוא לא הצליח להוביל את האלופה הישראלית לפלייאוף ראשון מאז הפורמט החדש ביורוליג. במשחקים רבים הוא היה העוגן ההתקפי העיקרי של מכבי, וככזה, היו לא מעט משחקים שהפסיד במו ידיו.

ג'רמי פארגו: 4
קשה, ואולי לא הוגן, לתת ציון לשחקן שעבר פציעה ששחקנים אחרים בגילו אולי היו פורשים בעקבותיה, ולכן חייבים לשאול: האם מכבי היתה היחידה שהאמינה שפארגו יחזור להיות הפארגו הישן והטוב אחרי הפציעה הזאת? כנראה שכן, וגם אחרי שחזר והעמיד ממוצעי רצפה. מכבי לא באמת שיחקה עם רכז, ובלי שחקן יציב בעמדה הכי חשובה בכדורסל אתה פשוט לא יכול להצליח.

רול. לא התקדם (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
רול. לא התקדם (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

ג'וני אובריאנט: 5
יש לו את הגודל, יש לו את הקליעה, והיתה לו את הקבוצה שהיתה מוכנה לקבל את מגרעותיו, כמו ההגנה הלא קיימת והגישה שלעתים נתפסת כשלילית. אבל ברוב המשחקים אובריאנט היה מרוכז בעצמו, בסטטיסטיקה שלו, הפך לסוג של "תחנה אחרונה" ואיבד יותר מ-2 כדורים למשחק. קיים סימן שאלה גדול לגבי עתידו בעונה הבאה.

אנג'לו קלויארו: 6
אף אחד לא ציפה ליותר מדי מהשחקן האלמוני שמכבי הנחיתה כאן בקיץ, אבל קלויארו התברר כסוג של גניבה: לוחם אמיתי, ריבאונדר מצוין, שומר טוב ובעל יד רכה, אבל ספק גדול אם יכול להיחשב שחקן חמישייה בכל קבוצת יורוליג בעלת שאיפות. קלויארו פתח בחמישייה 26 פעמים מתוך 29 משחקים, הרבה יותר מדי לשחקן שאמור להיות משלים, אבל בסך הכל מדובר בהפתעה נעימה שעוד עשויה להשתפר בעונה הבאה.

מייקל רול: 5
מספיק להסתכל על הסטטיסטיקה היבשה של רול בשתי העונות שלו במכבי כדי להבין שהוא לא עשה שום התקדמות: אותן 9 נקודות למשחק, כמעט אותם אחוזים ל-2 ול-3 ואפילו כמות זריקות זהה. כמו קלויארו, רול הוא שחקן משלים, אבל גם השימוש בו לא היה ככזה, ובהיעדרו של ג'רמי פארגו, רול מצא את עצמו מרכז את המשחק במקום להיות הקלעי.

דיברתולומיאו. לא קיבל מספיק קרדיט (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
דיברתולומיאו. לא קיבל מספיק קרדיט (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

דיאנדרה קיין: 3
לא ברור איך קיין פילס את דרכו במכבי כשחקן חמישייה קבוע ואיך הפך לקבלן הדקות המוביל יותר מ-25 לערב. על היכולות ההגנתיות של קיין אין עוררין, אבל אנחנו חיים בעידן שבו שחקנים, במיוחד בעמדה של קיין, חייבים להיות רב-גוניים, שזה ההיפך הגמור ממנו. האחוזים שלו מכל הטווחים רחוקים מלהתאים לסטנדרט של שחקן חמישייה, כולל 40% מזעזעים מהקו. כמו קלויארו ורול, קיין יכול וצריך להיות שחקן רוטציה, משלים, האיש למשימות מיוחדות, בטח לא שיאן הדקות למשחק.

אלכס טיוס: 4
תרשו לנו לא להתרגש מחודש ינואר, שבו נבחר טיוס לשחקן החודש, מכיוון שבאוקטובר, נובמבר, דצמבר, פברואר ומארס קיבלנו טיוס משונמך לעומת העונה הקודמת. נכון שהדומיננטיות של טאריק בלאק מעט פגעה במעמדו, אבל כמות הדקות היתה דומה לזו של העונה שעברה וההספק נמוך יותר. מדובר בשחקן לפעולות נקודתיות, פינישר מצוין שצריך לדעת להשתמש בו, וייתכן שאפילו יותר מהגבוהים האחרים, הוא היה הסובל העיקרי בהיעדר רכז טבעי אמיתי.

ג'ון דיברתולומיאו: 6
אם יש שחקן אנדרייטד במכבי של העונה, זה חייב להיות ג'ון דיברתולומיאו. ההתקדמות שלו מהעונה שעברה באה לידי ביטוי כמעט בכל קטגוריה - חוץ מדקות המשחק, שם הוא ירד מ-12.5 דקות בעונה שעברה לפחות מ-10 דקות העונה. בשאר המדדים הוא דווקא קפץ: בנקודות, באחוזים מכל הטווחים, ונדמה שהוא לא קיבל מספיק קרדיט מספרופולוס, במיוחד בחלק האחרון של העונה.

ספרופולוס. חייב לקחת תואר (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
ספרופולוס. חייב לקחת תואר (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

ג'ייק כהן: 5
התסריט חוזר על עצמו כמעט בכל משחק: רבע שני, ג'ייק כהן עולה מהספסל, נועץ שלשה ממרכז הקשת, אוסף כמה כדורים חוזרים בהגנה, מקריב שתי עבירות, סוחט עוד אחת בעצמו ואז יורד חזרה לטרנינג ולרוב גם לא חוזר. האם הוא שווה יותר מהפעולות הכירורגיות שלמענן הור נכנס למגרש? כנראה שכן. האם יותר דקות ממנו היו משנים את העונה של מכבי? כנראה שלא.

טאריק בלאק: 8
ללא ספק השחקן המצטיין של מכבי ת"א העונה. אחרי פתיחה מגומגמת, שבה הוא נראה כמי שקשה לו להתאקלם לכדורסל האירופי, בלאק החל לפרוע שטרות והגיע לשיאו דווקא כשהעונה האירופית של מכבי הסתיימה. צריך לזכור: את ההתקדמות האדירה הזאת בלאק עשה כשמכבי העמידה לצידו רכז אמיתי שיוכל להפעיל אותו, מה שנותן תקווה עוד יותר גדולה לגבי העתיד. אם רק ישפר את הנטייה להסתבך בעבירות, הוא עשוי להפוך לאחד הסנטרים הטובים ביבשת. מכבי מתכוונת "להתאבד" על בלאק בקיץ במטרה להשאירו, וזה לא יהיה קל בגלל רצונו לחזור ל-NBA והעובדה שקבוצות יורוליג אחרות לא יהססו לפתוח עבורו את הארנק.

יובל זוסמן: 7
רשם עונה אירופית טובה והשתדרג למעמד שחקן רוטציה לגיטימי עם 15 דקות למשחק. זוסמן הוכיח את יכולותיו, בעיקר ההגנתיות, בלא מעט משחקים, ורק נשאר לדרוש ממנו לקבל יותר את הכדור, לזרוק יותר, ולהראות דומיננטיות גם בחלק ההתקפי. במכבי יקוו שזוסמן לא ייבחר בדראפט הקרוב, כי אם זה יקרה, הוא עשוי לעשות את כל המסלול הארוך, שכולל מחנות אימונים וליגת קיץ, ואם לא יצליח להשיג חוזה, יצטרף למכבי בשלב מאוחר יחסית של ההכנות.

יאניס ספרופולוס: 7
מעט מאוד זמן לקח לאנשי מכבי להבין שספרופולוס מאמן מצוין. הוא הצליח להנחיל אצל השחקנים את פילוסופיית המשחק שלו במהירות, הצליח לייצב את השורות אחרי הכישלון של ספאחיה, אבל גם עשה לא מעט טעויות בעצמו במשחקים הקריטיים, כמו בחילופים מעוררי המחלוקת במילאנו או הקיפאון ברבע האחרון נגד ז'לגיריס. דיברנו על פילוסופיית משחק - ספרופולוס אמר שהוא היה רוצה לראות יותר כדורסל קבוצתי ופחות כדורסל סוליסטי של אחד על אחד - כי זה בעיקר מה שראינו ממנו עד כה: תרגילי בידוד מתישים והנעת כדור דלה. לספרופולוס יש חוזה מובטח לעונה הבאה, אבל כדי שלא יתחיל אותה כברווז צולע כמו נבן ספאחיה - הוא חייב לקחת את התואר האחרון שנשאר למכבי העונה - אליפות.