(אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
(אלן שיבר) | צילום: ספורט 5
קלויארו במשחק האחרון מול פנאתינייקוס, בו הצטיין (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
קלויארו במשחק האחרון מול פנאתינייקוס, בו הצטיין (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

"מה הם חושבים לעצמם?". "אנג'לו מי?". "הוא בטח הוחתם לסגל ב'". "עוד שליפה עצובה של מחלקת הסקאוט". אלה היו רק חלק מהתגובות של אוהדי הכדורסל אחרי שמכבי ת"א החתימה את אנג'לו קלויארו בסוף חודש יוני אשתקד. קלויארו, פורוורד אלמוני שההופעות האירופאיות שלו הסתכמו בעשרה משחקי יורוקאפ במדי בון הגרמנית לפני שנתיים, וב-18 משחקי ליגת האלופות בעונה שעברה עם באנביט הטורקית, היה אז ההחתמה השנייה של מכבי, אחרי אלמוני נוסף בשם קנדריק ריי. אבל אחרי יותר מחצי עונת יורוליג, נראה שכבר אפשר לקבוע: מחלקת הסקאוט של מכבי פגעה בול עם קלויארו, שהפך למעין תעודת ביטוח משלים עבור הצהובים ביורוליג.

בא משום מקום, תרתי משמע
כמו השינוי עבור כל מכבי, גם קלויארו הושפע מחילופי המאמנים. מאמן מכבי יאניס ספרופולוס מסביר: "הדבר שהכי חשוב בהקשר לאנג'לו זה שינוי התפקוד שלו. מהרגע הראשון שיניתי את העמדה שלו מ-4 ל-3, כי רציתי להוסיף סייז וכי הבנתי שהוא יהיה טוב יותר בכנף. אנחנו עדיין משתמשים בו כ-4 נגד הרכבים קטנים יותר אבל רוב הזמן הוא מתופקד ב-3 וברמות הגבוהות זאת העמדה הנכונה עבורו. הוא הגיב לזה בצורה נהדרת, הוא כל הזמן מרוכז ומנסה לשפר את המשחק שלו עם מנטליות נהדרת".

ניתוח התפקוד של קלויארו מלמד שהוא אמנם שחקן משלים, אבל מהווה אקס פקטור ביותר מפרמטר אחד במשחק של מכבי. הנתון הבולט ביותר של קלויארו הוא ריבאונד ההתקפה: הוא ריבאונד ההתקפה המוביל של הצהובים עם 2.4 כאלה למשחק (חמישי ביורוליג). במשחק היורוליג האחרון נגד פנאתינאיקוס היו לו 6 כאלה.

ספרופולוס, מחמיא לפורוורד שלו (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
ספרופולוס, מחמיא לפורוורד שלו (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

מה שמעניין לראות זה את האופן שבו קלויארו משיג את הריבאונדים האלה: על פי פלטפורמת הסטטיסטיקה Instat, מתוך 43 הריבאונדים שלקח עד כה בהתקפה, 27 באו מהסתערות על הסל מהכנף או מאזור קשת השלוש (63%). המשמעות היא שקשה מאוד עד בלתי אפשרי למנוע ריבאונד כזה, שכן נדיר לראות סגירת "בוקס אאוט" על שחקן שנמצא כל כך רחוק מהסל. אז קלויארו מנצל את זה, מתנפל על הצבע בתזמון הנכון ומייצר עבור מכבי עוד פוזשנים.

ספרופולוס מנתח: "יש לו את האינסטינקט הזה אבל כשראינו שזה מצליח עודדנו אותו לעשות את זה כמה שיותר. הוא מאד גמיש וחתולי וזה מאפשר לו להגיע למיקומים טובים יותר מהיריב. יש את החשש שההסתערות הזאת שלו תביא למתפרצת מהשחקן שהוא עוזב אבל בשביל זה הגארדים מחפים עליו. האספקט הזה נותן לנו הרבה יתרונות כי זה בלתי צפוי, אתה לא מצפה ששחקן יגיע מבחוץ ויסתער על ריבאונד ההתקפה, וגם קשה לסגור שחקן לריבאונד מהמיקום הזה. הוא באמת בא משום מקום וצריך כישרון בשביל זה".

עוד
עוד "גו טו גיי" למכבי (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

עמוד תווך בהגנה
קנדריק ריי, שכמו קלויארו הגיע למכבי ללא ניסיון יורוליג, מדגיש עד כמה חברו לקבוצה חשוב ברמה ההגנתית "שנינו ידענו שהניסיון יבוא לנו תוך כדי תנועה ושנצטרך לשלם הרבה מס לימוד כדי להוכיח את המקום שלנו כאן וזה בדיוק מה שאנג'לו עושה. הוא משחק כל כך חזק בהגנה, הוא ממש נכס עבורנו. כל קבוצה היתה רוצה שחקן כמוהו ואני בטוח הוא יישאר ברמת יורוליג לעוד הרבה זמן".

השבחים של ריי מגובים גם במספרים: יחד עם דיאנדרה קיין, קלויארו מוביל את מכבי בחטיפות, עם 1.1 בממוצע; אם שחקן רוצה לקלוע על קלויארו, עדיף לו לחפש דרך אחרת מאשר בידוד אחד-על-אחד, כי רק 22% מהמקרים האלה מסתיימים בנקודות; וגם בחיתוכים לכיוון הסל, אספקט מרכזי עבור שחקני כנף, רק 50% מהמקרים מסתיימים בסל עבור השחקן שעליו קלויארו שומר.

קלויארו עצמו תמיד מעדיף להצטנע כשמדברים על התרומה שלו לקבוצה. "אני פשוט משתדל לעשות את מה שאני יודע הכי טוב בכל משחק ולעזור לקבוצה לנצח. זה כל הייעוד שלי. זה לא ממש משנה לי באיזו עמדה אני מתופקד, אני אעשה כל מה שהמאמן מבקש מתוך אמונה שזה יעזור לקבוצה. אבל אם אתה שואל אותי אם הוכחתי שאני שחקן יורוליג לגיטימי, אז כן, אני מרגיש שאני מתאים לרמה הזאת".