mako
פרסומת

הרצליה מחפשת ניצחון בכורה בליגת האלופות

כשהיא במאזן 4:0, הקבוצה "תארח" הערב בצ`כיה את טופאש בורסה הטורקית

פורסם:
(עודד קרני)
צילום: ספורט 5
הקישור הועתק
(עודד קרני)
(עודד קרני) | צילום: ספורט 5

בני הרצליה תשחק הערב (שלישי, 19:00) מול טופאש בורסה הטורקית במסגרת המחזור החמישי של ליגת האלופות של פיב״א. הרצליה נמצאת במאזן של 0 נצחונות ו-4 הפסדים, אך היא מעודדת מרצף של 4 נצחונות בזירה המקומית כשבשבת האחרונות ניצחה את רעננה 96:107. 

הרצליה זקוקה לניצחון של 5 ומעלה כדי לשמור על סיכויי ההעפלה לשלב הבא. אם תנצח בהפרש הרצוי, תצטרך גם לנצח במחזור הסיום את טנריף ובמשחק המקביל שבורסה תפסיד לטרפאני האיטלקית. 

המשחק ייערך באופבה שבצ׳כיה בה הרצליה מארחת את משחקיה בליגת האלופות, כאשר במפעל של פיב״א עדיין לא ניתן האישור לחזור לארח בישראל. כמו במשחק ה״בית״ הקודם שלה בצ׳כיה, גם הערב הרצליה צפויה לזכות לתמיכה של כ-500 מקומיים שיגיעו לעודד את החבורה של יהוא אורלנד.  הקבוצות נפגשנו במחזור הפתיחה, הרצליה כבר הובילה ביתרון דו ספרתי ברבע השלישי אבל הפסידה 90:86 בסיום. מי שמוביל את טופאש במפעל העונה הוא הסנטר הליטאי, מרק בלזביץ׳ עם 17.5 נקודות ו-6.8 ריבאונדים. אלכס פרז קולע 12.5 נקודות למשחק והרכז הצרפתי הוגו בסון קולע 12.3. 

הדיווחים בתקשורת האיטלקית מספרים שהדרמה בבית D בכלל מתרחשת מחוץ למגרש. טרפאני שכבר גברה פעמיים על הרצליה, נמצאת על פי הדיווחים בקשיים כלכליים שהובילו להתפטרות המאמן הותיק, יסמין רפשה ולעזיבתו של הקפטן, אמר אליבוגביץ׳. למרות האירועים האחרונים, טרפאני הופיעה למשחקה השבוע בליגה האיטלקית וניצחה את טרוויזו. 

מאמן הקבוצה, יהוא אורלנד: ״ננסה להביא את המומנטום החיובי מהליגה הישראלית גם ל-BCL. אנחנו רוצים לרשום ניצחון בכורה במפעל, במיוחד כשיש לנו עדיין סיכוי להעפיל לשלב הבא. אנחנו מתחברים כקבוצה משבוע לשבוע ולשמחתי קיבלנו לאחרונה גם את דנבר ג׳ונס שחזר מהפציעה״.

פרסומת

שחקן הקבוצה, דנבר ג׳ונס: ״אני מאוד שמח לחזור לשחק, ולערוך בכורה עם הקבוצה בליגת האלופות. הצלחנו להתחרות גם מול טופאש וגם מול טרפאני ולהיות מאוד קרובים לנצחונות ואני שמח שהפעם אוכל לעזור לחברים על המגרש במטרה להשיג את הנצחון״.