דורסי, סימונס וארצג. רק אחד הגיע (Getty) (צילום: ספורט 5)
דורסי, סימונס וארצג. רק אחד הגיע (Getty) | צילום: ספורט 5

באוקטובר, בתוך שבועיים, אחרי פתיחת עונה מגומגמת, במכבי תל אביב החליטו שהם חייבים חיזוק בקו הקדמי. ארינזה אונואקו ואייק אופוויבו הגיעו עם חוזים זמניים, עד דצמבר, ומאז סימני שאלה צצים סביב עתידם, כשבכל פעם שהחוזה עומד להסתיים, הצהובים מחליטים להאריך אותו ולתת להם צ'אנס נוסף.

כעת, רגע לפני שפברואר כבר כאן וגם שני שחקני הפנים הזמניים, במכבי החליטו לצרף גבוה נוסף – סדריק סימונס, שחתם לשבועיים וגרם ללא מעט גבות לקפוץ גבוה, לפחות גבוה כמו הקו הקדמי של הצהובים. אז מדוע מכבי הלכה על שחקן כזה ומדוע עסקאות עם זוראן ארצג, וג'ואי דורסי נפלו? דו"ח גלדסטון מנסה לענות על השאלות שמובילות לשאלה אחת עיקרית: איך מכבי, אחת מהקבוצות הבכירות ביבשת, לא מצליחה להביא גבוה דומיננטי? מכבי פנתה לעשרות שחקנים (רונלד רוברטס - סירב, מחכה להצעה מה-NBA, דווין בוקר - הסנטר של שאלון, הקבוצה סירבה, קם בירץ', סנטר קנדי. קבוצתו הטורקית סירבה), וכולם לא הגיעו. למה?

1. שמונה הקבוצות שנשרו מהיורוליג ממשיכות ליורוקאפ, להבדיל משנים עברו, ולכן לא מוותרות על שחקנים ולא משחררות אותם כדי להילחם על התואר בפעל המשני.

2. שיטת המשחקים של היורוליג בשנה הבאה (ליגה סגורה כמעט לגמרי) צמצמה את האפשרות של קבוצות להיכנס ליורוליג ולכן קבוצות שיש להן סיכוי לזכות ביורוקאפ (קשור לסעיף הקודם) או ב-VTB, האדריאטית, הגרמנית או הצרפתית לא מוותרות על שחקנים גם בתמורה לכסף גדול כי הן נלחמות על הדרך היחידה לקבל כרטיס ליורוליג בשנה הבאה.

3. הליגה הסינית מסתיימת בתחילת מארס בעוד מועד הרישום האחרון ליורוקאפ היה בשלישי. שחקנים שמשחקים בסין מבינים שבסוף הליגה הסינית עדיין יוכלו להירשם ליורוליג - שם מועד הרישום מאוחר יותר מהיורוקאפ וגם כמובן ל-NBA שם בכלל יש זמן להצטרף לקבוצות ולכן גם אם הקבוצה הסינית תסכים לשחרר, השחקן לא ימהר לבוא.

4. שיטת המשחקים של היורוקאפ - 3 משחקים בלבד נותרו בבית הנוכחי, וגם אם מכבי תעפיל, כל שלב הוא רק 2 משחקים של נוק-אאוט. כלומר שחקן שבא יכול למצוא עצמו מגיע ל-2 משחקים ביורוקאפ ואז להיות רק בליגה הישראלית במשחק אחד לשבוע במשך 4 חודשים שלמים.

5. תאריך רישום לליגה - למכבי נותר רק רישום אחד אחרון של זר לליגה (אחרי מילסאפ). לכן, אם מכבי שמה דגש על הליגה לא פחות מאשר על היורוקאפ, ייתכן שאין לה מה למהר ולהתפשר מאחר ולליגה מותר לרשום עד חודש אפריל. ארצג לגואדמא, לא הגיע בגלל שילוב בין סעיפים 4 ו-5.

6. אסור לרשום שחקנים ששיחקו בקבוצות שהשתתפו בשלב ה 32 של היורוקאפ, כלומר, רק אלו שנשרו בשלב הקודם ביורוקאפ הן רלבנטיות - בגלל זה ג'ואי דורסי לא היה רלבנטי ליורוקאפ.

7. חוסר האטרקטיביות של היורוקאפ והליגה הישראלית עבור שחקנים שרוצים יורוליג - אין בנמצא שחקן חופשי או שניתן להוציא מקבוצה שכדאי להבטיח לו להיות במכבי גם בעונה הבאה ביורוליג - כל השמות שהעלו כנראה לא רלבנטיים לשנה הבאה.

אפשר לסכם ולומר שמיעוט הקבוצות שרלבנטיות לשחרור שחקנים (נלחמות על כרטיס ליורוליג שנה הבאה, משתתפות בטופ 16 של היורוליג כרגע, משתתפות ב-32 של היורוקאפ, עדיין בפלייאוף בסין - כל אלו לא רלבנטיות), בשילוב עם חוסר האטרקטיביות של התזמון עבור שחקנים (ניתן להירשם ליורוליג ולNBA יותר מאוחר והיורוקאפ עלול להסתיים בעוד מספר משחקים בודד), והמגבלות שקיימות על מכבי - זר אחרון לרישום בליגה הישראלית ואי רצון להתחייב לשחקנים שאינם מובילים לעונה נוספת ביורוליג, הופכות את המשימה לכמעט בלתי אפשרית.