mako
פרסומת

ההוקס והמאבס הבטיחו את מקומן בפלייאוף

אטלנטה ניצחה את ההיט ודאלאס את פיניקס. הניקס גמרו את העונה

פורסם:
הקישור הועתק
הלילה הגדול של ג'ף טיג ואטלנטה (gettyimages)
הלילה הגדול של ג'ף טיג ואטלנטה (gettyimages) | צילום: ספורט 5

באופן חד פעמי, שחקני ניו יורק ניקס ואוהדיה החזיקו אצבעות הלילה לאלופה ממיאמי. הקבוצה מהתפוח הגדול הייתה צריכה ניצחון של ההיט על אטלנטה כדי לשמור על סיכוי תיאורטי לתפוס את המקום השמיני במזרח אך אפילו חזרתו של דוויין ווייד למגרשים לא עזרה וההוקס חגגו ניצחון והעפלה לפלייאוף. במערב, דאלאס הבטיחה את מקומה בפוסט-סיזן לאחר שגברה על פיניקס והשאירה אותה להיאבק עם ממפיס על המקום האחרון בפלייאוף.

חזר וזה לא עזר. ווייד (gettyimages)
חזר וזה לא עזר. ווייד (gettyimages) | צילום: ספורט 5
אטלנטה - מיאמי 85:98

2 נקודות ב-22 דקות לנציג שלנו בליגה הטובה בעולם (gettyimages)
2 נקודות ב-22 דקות לנציג שלנו בליגה הטובה בעולם (gettyimages) | צילום: ספורט 5

יוסטון - ניו אורלינס 104:111

יממה לאחר ההפסד הכואב לקורי ברואר ומינסוטה, הרוקטס קיבלו בחזרה את פטריק בברלי ודווייט הווארד והשיגו ניצחון אחרי שני הפסדים מפתיעים. עומרי כספי עלה בחמישייה הפותחת בשל פציעתו של צ'נדלר פארסונס אך ב-22 דקות קלע 2 נקודות בלבד (0 מ-4 מהשדה, 0 מ-1 לשלוש ו-2 מ-2 מהעונשין) והוריד 6 כדורים חוזרים. ביוסטון סברו אולי שהפליקאנס, שהגיעו למשחק אחרי 7 הפסדים רצופים וללא אנתוני דיוויס, יהוו יריבה נוחה, אך נקלעו לפיגור גדול במחצית הראשונה לאחר שספגו 39 נקודות ברבע השני. עד פתיחת הרבע האחרון האורחים עוד הובילו בפער דו ספרתי. אז החליטו המקומיים להתעורר לפני שהם מאבדים עוד משחק ואת המקום הרביעי במערב. ג'יימס הארדן הוביל את המהפך ביחד עם בברלי וג'רמי לין. שתי שלשות של בברלי וליי אפ של הארדן העלו את הרוקטס ליתרון ראשון כדקה לסיום ולניו אורלינס לא הייתה תשובה. הארדן צלף 33 נקודות בפעם השנייה ברציפות וחילק 13 אסיסטים. בברלי ולין הוסיפו 20 ו-18 נקודות בהתאמה. הווארד היה שקט יחסית עם 13 נקודות ו-5 ריבאונדים בלבד.

דאלאס - פיניקס 98:101

ניצחון גדול למאבס שהבטיח לה את המקום בפלייאוף והשאיר את הסאנס להיאבק עם ממפיס על המקום האחרון בפלייאוף המערב. כצפוי למפגש בין שתי קבוצות די שוות שזקוקות באופן נואש לניצחון, קיבלנו מותחן הפכפך. הסאנס ברחו ברבע השני ופתחו פער של 13 נקודות הפרש כשאריק בלדסו מתעלל בהגנה של ריק קרלייל אבל במחצית השנייה התעוררו שני הכוכבים הגדולים של המארחת, דירק נוביצקי ומונטה אליס, ומחקו את הפער עם 5 שלשות בצוותא תוך 4 דקות ברבע השלישי. ברבע האחרון נוביצקי ואליס המשיכו בשלהם והיתרון עבר לדאלאס, שהצליחה לשמור עליו עד לסיום. אליס השווה את השיא העונתי שלו עם 37 נקודות ונוביצקי קלע 23 נקודות, כאשר 21 מתוכן מגיעות במחצית השנייה. 29 נקודות של בלדסו לא עזרו לקבוצה של ג'ף הורנסק, שירדה בעקבות ההפסד למקום התשיעי ומפגרת בחצי משחק אחרי הגריזליס.

פרסומת
מונטה אליס חוגג את הבטחת המקום בפלייאוף (gettyimages)
מונטה אליס חוגג את הבטחת המקום בפלייאוף (gettyimages) | צילום: ספורט 5

קליפרס - סקרמנטו 101:117

הקבוצה של דוק ריברס התאוששה מההפסד הכואב לאוקלהומה על חשבון הקינגס החלשים והשוותה את שיא המועדון עם הניצחון ה-56 שלה העונה. למרות שכבר הבטיחו את המקום השלישי במערב, הקליפרס לא רצו להפסיד שוב מול הקהל הביתי, בטח לא מול קבוצה כמו סקרמנטו. האוהדים בסטייפלס קיבלו הלילה את מבוקשם עם עוד תצוגת דאנקים מרשימה של קבוצתם. בלייק גריפין היה הקלע הבולט עם 27 נקודות וחילק גם 9 אסיסטים. דיאנדרה ג'ורדן כמעט רשם טריפל דאבל אך הסתפק ב-21 נקודות, 9 ריבאונדים ו-7 חסימות. "אנחנו עדיין משחקים בשביל משהו", אמר כריס פול, שרשם דאבל דאבל של 17 נקודות ו-10 אסיסטים. "אנחנו מקבלים ביטחון דרך ההגנה ונמצאים בשיא כשאנחנו משיגים עצירות ורצים למתפרצות". דימרקוס קאזינס הצטיין בצד המפסיד עם 32 נקודות ו-12 כדורים חוזרים.

במשחקים נוספים:

וושינגטון - מילווקי 91:104

שארלוט - פילדלפיה 105:111

דנבר - יוטה 94:101

קליבלנד - בוסטון 111:99