mako
פרסומת

"ה-MVP לא יכול להיראות ככה": שיי גילג`ס אלכסנדר תחת אש

כוכב אוקלהומה סיטי שחזר נתון שלילי של ג`ואל אמביד: "אני לא בטוח למה אני מתקשה מול הספרס"

פורסם:
הקישור הועתק

ה-MVP שיי גילג`ס אלכסנדר בנה לעצמו שם של שחקן יציב במיוחד, שבכל משחק מחדש מספק את אותה סחורה מוכרת, אבל בגמר המערב סן אנטוניו מצליחה להוציא אותו מהשטף. 

בהפסד 118:91 של אוקלהומה סיטי הלילה (בין חמישי לשישי) אצל הספרס, שכפו משחק 7, גילג`ס אלכסנדר רשם את הופעתו החלשה ביותר העונה עם 15 נקודות ב-33% מהשדה ו-4 אסיסטים. בנוסף הוא סיים עם מדד פלוס מינוס 28-, והשווה את השיא השלילי בעידן ה`פליי ביי פליי` (מאז 1997) ל-MVP מכהן במשחק שיכול לנצח סדרה. הקודם שעשה זאת הוא ג`ואל אמביד ב-2023. 

 

 

 

 

 

הממוצעים של SGA בסדרה ירדו ל-24.3 נקודות ב-37.9% מהשדה, 26.1% משלוש ו-96.3% מהעונשין לצד 8.8 אסיסטים, כאשר בחמישה מתוך ששת המשחקים הוא קלע ב-40% ומטה מהשדה. בכל העונה הסדירה, לשם השוואה, היו לו תשעה משחקים כאלה. 

השחקנים היחידים בהיסטוריה שקלעו ב-38% ומטה מהשדה בסדרת פלייאוף באותה עונה שבה זכו ב-MVP (מינימום 100+ זריקות) הם דרק רוז עם 35% ו-37.1% נגד מיאמי ואינדיאנה ב-2011 ואלן אייברסון שנעצר על 34.4% נגד מילווקי ב-2001. 

"ה-MVP לא יכול להרשות לעצמו להיראות ככה", ביקרו בתקשורת האמריקאית, "בטח כשג`יילן וויליאמס לא פקטור בגלל הפציעה ואג`יי מיצ`ל מחוץ לסגל - הת`אנדר חייבים ששיי יסחוב אותם. במשחקים שבהם הוא היה טוב בסדרה - הם ניצחו. אם הוא לא יופיע למשחק 7, המסע הזה עלול להיגמר קצת יותר מוקדם מהצפוי". 

פרסומת

"אני לא בטוח למה המספרים שלי יורדים בסדרה הזו מול הספרס", אמר גילג`ס אלכסנדר בסיום. "הרבה מהזריקות שאני לוקח מרגישות טובות, הן זריקות שאני תמיד לוקח, אבל פשוט לא נכנסות לי. בשלב הזה אני חייב לסמוך על העבודה שלי ועל המשחק שלי - ואיתם אקום או אפול. סן אנטוניו ממש טובה, היא בין היריבות הכי חזקות שפגשתי לצד אינדיאנה ודנבר בעונה שעברה. אני מוכן למשחק 7, זה המשחק הכי גדול בקריירה שלי".