לא רק אולסטאר: דני אבדיה בדרך לחמישיות העונה ב-NBA
היתרון של הישראלי על פני שאר כוכבי ה-NBA במירוץ להישג האישי, משמעות השבחים של לברון, חצי העונה שעלה על הציפיות והתקרה שקבע לעצמו - וניפץ. על המציאות החלומית שרק התחילה


"אני חושב שהתקרה שלי היא אולסטאר", אמר לנו דני אבדיה בראיון לקראת סוף העונה שעברה. בשנה האחרונה דני עשה כל כך הרבה דברים גדולים ונכונים, אבל פה הוא טעה ביג טיים, כי מכאן ואילך הרצפה שלו היא אולסטאר. והתקרה? לא באמת קיימת.
דני אבדיה הוא אולסטאר. ההישג המטורף הזה יהיה רשמי רק בהמשך החודש, וטוב שכך, כי בינתיים יש לנו זמן לעכל. כדורסלן ישראלי, תוצרת כחול-לבן, באמת שייך לטופ של הטופ ב-NBA. הילד ממכבי תל אביב ש"העז" לומר שהוא מכוון לקריירה יותר מצליחה משל עומרי כספי, הופך לנגד עינינו ל"עז" (GOAT) של הכדורסל הישראלי.
"יש לי עוד ניצוצות להראות כדי להגיע לחמישיית העונה ב-NBA ודברים כאלה", הוסיף אבדיה בראיון ההוא. "קשה לי להגיד עדיין שאני הפרנצ`ייז פלייר של פורטלנד, לאט לאט, לא קופצים למסקנות מהר".
העונה דני החליף את הלאט לאט במהר מהר, משום שלאורך 38 משחקיו ב-2025/26 הוא הספיק גם לבסס את מעמדו כפרנצ`ייז פלייר שאפשר וצריך לבנות סביבו (במילותיו של דוויין ווייד) – וגם להפוך לאחד השחקנים הכי טובים בעולם שבדרך הנכונה לאחת מחמישיות העונה. בספטמבר האחרון ESPN דירגו את הישראלי 66 בליגה, ועכשיו אפשר לומר שהוא שווה טופ 15-20 ואולי אפילו צפונה. זו נסיקה לא הגיונית בשום צורה, שמתרחשת בקצב טורבו.
בשלושה שבועות האחרונים דני הכריע משחק לראשונה בקריירה (מול סקרמנטו), הגיע למקום השביעי במערב בהצבעות האוהדים לאולסטאר כשהוא מקדים שניים מגדולי המשחק, חגג יום הולדת 25 עם טריפל דאבל ושלשת קלאץ` בניצחון בסן אנטוניו, נבחר לשחקן השבוע במערב, קיבל מחמאות ענק מלברון ג`יימס וסטיב נאש וניצח את קווין דוראנט ויוסטון עם שיא עונתי של 41 נקודות ושלושה מהלכי אנד-וואן בקלאץ`.
ולחובבי הסטטיסטיקה – אבדיה גם הקפיץ את הממוצעים שלו ל-7/7/26, מספרים שרק 9 שחקנים בהיסטוריה הגיעו אליהם (לאורך עונה שלמה): מייקל ג`ורדן, לברון ג`יימס, ראסל ווסטברוק, ג`יימס הארדן, לוקה דונצ`יץ`, ניקולה יוקיץ`, לארי בירד, אוסקר רוברטסון וג`ון האבליצ`ק.
אנחנו חיים בתוך חלום בלתי נתפס, וזו רק ההתחלה שלו.
The talk of the town ️
— Portland Trail Blazers (@trailblazers) January 8, 2026
Deni is drawing respect from around the league for his performance so far this season. pic.twitter.com/ahlCXOCt76
אבדיה הפך למאסטר בסחיטת עבירות, הוא למד להשתמש מושלם בגוף ובפיזיות שלו, ובמקביל פרח בעמדת הפוינט גארד לאור הפציעות של ג`רו הולידיי וסקוט הנדרסון, ובשעה טובה צירף לארסנל ההתקפי את הקליעה מחצי מרחק שהוא עבד עליה המון בשנתיים האחרונות (בשילוב עם יצירת מרווח מההגנה). הוא פשוט לקח את סוף עונת 2024/25 שלו, נכנס להגדרות כמו בקריירה ב-NBA2K והקפיץ את כל הנתונים שלו.
על פי האתר הרשמי של ה-NBA אבדיה כבר עומד על 15 מ-34 מחצי מרחק העונה, לעומת 12 מ-30 בכל העונה שעברה. 8 מתוך ה-15, אגב, הגיעו בשבועיים האחרונים.
דבר נוסף שדני שיפר לאחרונה הוא עניין האיבודים. בשלושת הניצחונות שקדמו לניצחון על יוסטון (ניו אורלינס, סן אנטוניו, יוטה) היו לו 30 אסיסטים ו-6 איבודים - יחס אדיר (5.0) שגם כריס פול היה מתגאה בו. לאורך העונה כולה אבדיה עם יחס אסיסטים/איבודים של 1.8, כשהוא מאבד 3.8 כדורים למשחק - מקום שלישי בליגה אחרי לוקה וקייד קנינגהאם (שמוסרים יותר ממנו), וזה משהו שהוא יצטרך להמשיך להתמקד ולהתחזק בו.
אפשר לרדת לרזולוציות במשחק של אבדיה, כפי שעשינו מהרגע שהוא נכנס ל-NBA, ולחפש אלמנטים נוספים לשיפור, אבל עכשיו זה לא הזמן. עכשיו, כשאנחנו עדים למומנטום פסיכי שעוד לא חווינו כאוהבי ספורט ישראלים, זה הזמן להצדיע ולהצביע.