sportFive802049 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5

שבועיים וחצי נותרו לסיום העונה הסדירה ב-NBA ובשעה טובה, אפשר להגיד שאנחנו מתחילים לקבל תמונת פלייאוף ברורה יותר. ובלילות האביב החמים (או הקפואים, אם אתם בארצות הברית...), אין כמו לפנטז קצת על העתיד, עדיף הקרוב. לכן, רגע לפני שאנחנו מגלים סופית אילו סדרות נקבל בסיבוב הראשון, שמבטיח להיות העונה מעניין מתמיד, עם כל כך הרבה קבוצות פחות או יותר באותה רמה, אנחנו מפנים את עצמנו לחלום.

אז הנה הסדרות שאנחנו מקווים לקבל בסיבוב הראשון של הפלייאוף, עם הסבר קצר ללמה כל אחת מהן תהיה ה-סדרה של הסיבוב הראשון. לצורך החוויה, נשתמש רק בשמונה הראשונות נכון להיום, במזרח (שם הדברים די סגורים) ובמערב (שם הקליפרס ודנבר עוד לא אמרו את המילה האחרונה). מתחילים.

מזרח:

טורונטו (1) - אינדיאנה (8)

למה זו תהיה ה-סדרה: הסיכוי שהפייסרס יפלו עד למקום השמיני לא גבוה, אבל כאמור, אנחנו כאן בשביל לחלום ואם זה יקרה, אולי עוד נקבל קרב אימתנים בין שתיים מהקבוצות שהתעלו על כל הציפיות מהן העונה. טורונטו טסה למקום הראשון במזרח, כאשר החל מהאולסטאר היא משאירה את בוסטון מאחור ומייצרת רצף ניצחונות סופר מרשים. אינדי, אחרי הטרייד שנראה חד צדדי ושלח את פול ג'ורג' ממנה, גילתה לעולם את ויקטור אולדיפו בעונת שיא וכבר ניצחה העונה במינסוטה, בקליבלנד, במיאמי, ביוטה, בסן אנטוניו, בבוסטון (פעמיים), במילווקי, בוושינגטון ובפילדלפיה, כאשר כמעט בכל הניצחונות הללו היא שלטה בצורה מרשימה. עם המאזן המחריד של הראפטורס במשחקי 1 (מאזן 9:0 במשחקי 1 בסיבוב הראשון), הסדרה הזו יכולה תוך רגע להפוך ללוהטת.

בוסטון (2) - וושינגטון (7)

למה זו תהיה ה-סדרה: ג'יי קראודר תוקע לג'ון וול אצבע בעין ומוביל למהומת ענק על הפרקט. הבגדים השחורים עם הגיעו שחקני הוויזארדס, באווירת "הלוויה", עוד במהלך העונה הסדירה. משחק 53 הנקודות של אייזיאה תומאס רגע אחרי הטרגדיה המשפחתית. המכות בין קלי אוברה לקלי אוליניק. סל הניצחון של ג'ון וול והקפיצה על שולחן המזכירות במשחק 6. וההצגה המפתיעה של אוליניק במשחק 7. חצי גמר המזרח בין הסלטיקס לוויזארדס בעונה שעברה היה הסדרה הכי טובה בפלייאוף, אז למה שלא נקבל אותה שוב? וושינגטון התקשתה העונה לא מעט מול הקבוצות החלשות, מה שהוביל למאזן מאכזב. אבל נגד היריבות החזקות יותר, הקבוצה מהבירה מעלה הילוך. היא ניצחה בבוסטון בכריסמס במשחק מרתק, הסלטיקס נקמו עם ניצחון בוושינגטון ולפני שבוע וחצי הגיע השיא, עם משחק שתי הארכות וניצחון של הוויזארדס בעיר השעועית. השתיים עוד ייפגשו יום לפני סיום העונה, למשחק שעשוי לארגן להן מפגש פלייאוף. הלוואי.

פילדלפיה (3) - מילווקי (6)

למה זו תהיה ה-סדרה: די נדיר להיתקל בחדי-קרן בטבע, אבל כאן נוכל לראות שניים, על אותו פרקט, ראש בראש. בעוד קריסטאפס פורזינגיס נתקע בקבוצה איומה וסבל מפציעה קשה, שני היוניקורנס האחרים בליגה, ג'ואל אמביד ויאניס אנטטוקומפו, יהיו בפלייאוף וקרב ביניהם יספק ניצוצות. הפרוסס של פילי, בהובלת הקמרוני, סופסוף מתחיל לייצר תוצאות והסיקסרס, עם הלו"ז הקל שלהם, יכולים להגיע לפלייאוף במומנטום אדיר. הבאקס התקשו העונה ופיטרו את ג'ייסון קיד, אבל יש להם ערימות של כישרון וידיים ארוכות לשלוח על אמביד ובן סימונס. אמביד מעולם לא שיחק בפלייאוף כמובן, יאניס היה שם אך טרם ניצח סדרה. יאללה, להפגיש קרניים.

קליבלנד (4) - מיאמי (5)

למה זו תהיה ה-סדרה: מן הסתם, המפגשים של לברון עם קליבלנד נגד מיאמי מאז שלקח את כישוריו בחזרה מסאות' ביץ', פחות סוערים מאלה שהיו כאשר שיחק עבור ההיט לאחר שנטש את קליבלנד. ובכל זאת, קינג ג'יימס, בעונה אישית מדהימה ועונה קבוצתית ביזארית, יוכל להתחיל את מה שנראה כמו הפלייאוף הכי מאתגר שלו במזרח בשנים האחרונות עם מפגש מרתק נגד מי שאימן אותו במשך ארבע שנים, אריק ספולסטרה (שבנה קבוצה לוחמנית ומפתיעה במיאמי) ונגד ה-BFF דוויין וייד, שחצי העונה שהעביר בקליבלנד עד שנשלח בטרייד לפני כחודש וחצי הייתה קטסטרופה מתמשכת, כך שגם לו יש מה להוכיח לקאבס. אם אחרי שבע שנים רצופות בהן לברון מפרק את המזרח שוב ושוב, 21 סדרות רצופות, הוא יפסיד דווקא לאקסית, זו שכל הרצף הזה התחיל איתה, זה יהיה סיפור ענק.

מערב:

יוסטון (1) - סן אנטוניו (8)

למה זו תהיה ה-סדרה: חמש פעמים נפגשו גרג פופוביץ' ומייק ד'אנטוני לסדרות פלייאוף. 2005, 2007, 2008 (ד'אנטוני היה עם פיניקס), 2014 (עם הלייקרס) ובשנה שעברה (עם יוסטון). חמש פעמים פופ יצא עם ידו על העליונה, בדרך כלל גם בצורה משכנעת. יוסטון מספקת עונה סדירה נפלאה, אבל אם ד'אנטוני יראה לצדו על הקווים את פופוביץ' כבר במשחק הראשון של הפלייאוף, הסיוטים שלו יכולים לבצבץ מהר מאוד. אם איכשהו גם קוואי לאונרד יהיה שם, כשיר ומוכן לשחק, הרי שפתאום סדרת ה-1 נגד 8 הזו תהפוך להרבה יותר שוויונית. זה התרחיש ממנו הרוקטס הכי חוששים כרגע, אחרי שעונה שלמה הם נלחמים כדי להדוף את הווריירס ולסיים ראשונים במערב. בכל זאת, אף אחד לא שכח את ה-75:114 של הספרס במשחק 6 בעונה שעברה. בטח שלא ג'יימס הארדן.

גולדן סטייט (2) - אוקלהומה סיטי (7)

למה זו תהיה ה-סדרה: הכינו את הקאפקייקס. כל מפגש של קווין דוראנט מול הקבוצה אותה נטש לפני כמעט שנתיים ומול החבר/אויב ראסל ווסטברוק מייצר באזז אדיר, אבל סדרת פלייאוף יכולה להתעלות על הכל. הת'אנדר התקשו לייצר יציבות העונה, אבל לצד תקופות רעות, הם פתאום נכנסו לריצות פנטסטיות, כאלה שהספיקו בין היתר לשני ניצחונות מוחצים על האלופה (כולל אחד באורקל ארינה). הווריירס נקמו מאז עם 32 הפרש במפגש האחרון והקבוצות ייפגשו שוב בעוד כשבוע, למה שיכול להוות אחלה חזרה גנרלית לקרב ענקים. ווסטברוק נגד KD, פול ג'ורג' נאבק בקליי, סטיבן אדאמס מגן על הוובוס מול דריימונד, כרמלו מנסה לשחזר את ימי התהילה. יא אללה.

פורטלנד (3) - יוטה (6)

למה זו תהיה ה-סדרה: מאז פגרת האולסטאר, מדובר בשתי ההגנות הטובות בליגה. אם אצל הבלייזרס קשה לשים את האצבע על מה עובד הגנתית, חוץ מהאתלטיות שלהם שמכריחה את היריבות להזיע עבור כל זריקה, הרי שאצל הג'אז, שנמצאים קילומטרים מעל הליגה בכל הקשור להגנה מאז האולסטאר, ה"אשם" הוא ברור מאוד: רודי גובר, שמאז שחזר מהפציעה הפך למועמד ראוי לשחקן ההגנה של העונה. הבלייזרס חיברו רצף של 13 ניצחונות לאחרונה, הג'אז עשו רצף של 11 (אותו פורטלנד עצרה) ואז עוד תשעה. מדובר בשתיים מהקבוצות הכי מרשימות בליגה בחצי השני של העונה, שתיים שנמצאות הרבה מעל מה שהתחזיות ניבאו עבורן.

ניו אורלינס (4) - מינסוטה (5)

למה זו תהיה ה-סדרה: אנתוני דייויס מול קארל אנתוני טאונס, מה עוד אפשר לבקש? שני גבוהים לא שגרתיים, כוכבי על התקפיים, שעשויים להיאבק בעתיד הקרוב זה בזה על תארי MVP ואליפויות. AD כבר חמש שנים בליגה, ואיכשהו מעולם לא ניצח משחק פלייאוף, אך מאז שדמרקוס קאזינס נפצע, הוא סוחב בהצלחה די מרובה את הקבוצה. במינסוטה מחכים לחזרה של ג'ימי באטלר, שיוכל להיאבק בסדרה כזו מול ג'רו הולידיי, בעונה מפתיעה. בעונה הסדירה, הוולבס לקחו את כל ארבעת המפגשים, כך שלניו אורלינס גם יש על מה לנקום.