אנדרסון הורחק מ-2 משחקים ונקנס ב-95 אלף ש"ח
הגארד, שלא צפוי להמשיך במכבי ת"א, ספג עונש חמור בגין תקיפת השופט משה ביטון בגמר הפיינל-פור. נבחרת רוסיה מעכבת את חתימת בלאט במועדון

בית הדין של איגוד הכדורסל גזר היום (חמישי) על גארד מכבי תל אביב, אלן אנדרסון, עונש כבד מאוד בגין תקיפת השופט משה ביטון במשחק גמר הפיינל-פור מול גלבוע/גליל. אנדרסון הורחק לשני משחקים בפועל בישראל וכמו כן ייאלץ לשלם קנס של לא פחות מ-95,000 ש"ח.
ביטון טען בסיום המשחק כי אנדרסון ניגש אליו בתוקפונות ודחף אותו. השופט אף פנה למשטרת ישראל בכדי להגיש תלונה בנושא. כמו כן, כרטיס השחקן שלו נשלל עד להעמדתו לדין מה שאומר שבכל עת שישוב לישראל לא יוכל לקחת חלק בשני המשחקים הראשונים בליגה.
מכל מקום לא נראה כי אנדרסון ימשיך במכבי תל אביב בעונה הבאה והצהובים ממתינים עם הודעת השחרור שלו עד ל'דד ליין' המעוגן בחוזהו.הצהובים מאוד מאוכזבים מהעונה שהציג ולא יממשו את האופציה עליו בעונה הבאה.
במכבי כבר מחפשים לאנדרסון מחליף ובעוד שהוא נהנה מחופשת הקיץ במולדתו באיגוד הכדורסל הביעו שביעות רצון מהעונש שנגזר על השחקן אשר שימש דוגמה רעה להתנהגות תקינה בכדורסל ובספורט בכלל.

נבחרת רוסיה מעכבת את חתימת בלאט במכבי ת"א
בלאט כבר הביע את נכונותו לחזור למועדון לפני יומיים כאשר נפגש עם בעלי המניות והציג להם את משנתו כאשר עוד נודע שביקש לעוזרו את מאמן בני השרון, דן שמיר, שעשוי להרכיב אתו את צוות האימון לעונה הבאה. על פניו הקושי היחיד שמונע מבלאט לחתום כרגע הוא התנגדות מסוימת מצד נבחרת רוסיה אשר מערימה קשיים על המהלך. למרות זאת במכבי מאמינים כי החתימה המיוחלת תגיע ממש בקרוב.

כאמור, סמוך לפתיחת אימוניה של מכבי תל אביב ייצא בלאט עם נבחרת רוסיה לאליפות העולם ואם יחתום בשורות הצהובים יחמיץ את כל ההכנה הראשונית הראשונית של הקבוצה, בדיוק כפי שהיה בעונה החולפת עם פיני גרשון שאימן באותו הזמן את נבחרת בולגריה. במכבי מאמינים כי עוזר המאמן יוכל לפתוח את האימונים לבד כאשר עם סיום קמפיין אליפות העולם יצטרף בלאט לקבוצה וייקח את המושכות לידיו.