בקרת שיוט: 69:88 לעתודה על פינלנד
עומר מאייר (19 נק`) ומקסים פילוננקו (15 נק`, 6 ריב`, 3 חט`, 2 חס`) הובילו לניצחון גדול הודות לריצת 1:21 ברבע השני. הנבחרת עלתה למאזן 0:2 בשלב הבתים לפני המשחק השלישי מול פולין


כדורסל של נבחרות עתודה, עד גיל 20, שונה במהותו מכדורסל בוגרים. יש מקום גדול יותר לעניין של האופי, בטח בהתחשב בפערי כישרון בין נבחרות, וכל בור של כמה נקודות עלול להרגיש כמו עולם ומלואו. נבחרת ישראל הביסה היום (ראשון) 69:88 את פינלנד, במה שהיה עדות לאופי של הכחולים-לבנים.
עומר מאייר פתח את המשחק עם 3 מ-3 מהשלוש והנבחרת הובילה 12:18, אבל הוא ירד לספסל והפיזיות של הפינים עשתה את שלה. זה הרגיש כאילו הם גבוהים מדי וחזקים מדי עבור מה שיש לישראלים להציע, ואז הרבע הראשון הסתיים ב-20:25.
בשלב הזה הגיע גיבור בלתי צפוי, מקסים פילוננקו. הגבוה של נתניה, בנו של שחקן העבר פאבל פילוננקו, לקח ריבאונדי התקפה ועשה חיים קשים לפינים בהגנה, מה שהוביל ריצת 1:17. הנבחרת של שרון אברהמי מצאה את הברק בהתקפה בהובלת פילוננקו עצמו ומאייר, במשחק מצוין, הגיעו ל-35:46.
המחצית השנייה התנהלה ברובה על מי מנוחות, אבל הנבחרת שלנו ידעה להעלות הילוך כדי להבטיח את הניצחון כששחקנים כמו אלון מיכאלי ויואב ויטלם השיגו נקודות חשובות, גם לביטחון לקראת ההמשך. נותר לנבחרת משחק אחד בשלב הבתים, מול פולין. הנבחרת הובילה ב-25 הפרש, עד שהפינים צימקו בדקות האחרונות.
יהיו לנבחרת שלנו בהמשך הדרך יריבות קשות יותר מפינלנד, והיא ניצחה אחת מהן - ספרד - ב-74:79 במחזור הקודם. למרות זאת, היו דקות של כדורסל מצוין של הבחורים של אברהמי, בטח בשעה מוקדמת, וגם הגנתית. שני משחקים שונים בכל רבע ורבע, במה שהפך את המחצית השנייה ברובה לגארבג` טיים.
קלעו לישראל: עומר מאייר (5 מ-9 מהשלוש) 19 נקודות עם 6 אס`, 6 איב` ו-5 ריב`. מקסים פילוננקו (5 ריב` התקפה, 3 חטיפות ו-2 חסימות) ויואב ויטלם 15 כל אחד, אלון מיכאלי ושחר דורון 10 כל אחד. עומר דרגושנסקי 6, דניאל שרון 4, רועי אבנרי 3 כל אחד, יונתן אבולוף 2. שותפו ולא קלעו: אורי זיו כהן, אריאל סלע, רני בלגה.