mako
פרסומת

מכבי פנתה לקית לנגפורד, תפעל כדי לגייס תקציב

פרסום ראשון: האלופה הולכת בכח על הגארד ששוחרר מחימקי ותפעל לגיוס שכרו שמוערך במיל' וחצי יורו. ההנהלה הבהירה: מצ'באן או הנדריקס חייבים לעזוב

פורסם:
הקישור הועתק

במכבי ת"א ממשיכים לעבוד במרץ לקראת העונה הבאה, כאשר אחת המטרות העיקריות של הצהובים בתקופה האחרונה היא לנסות ולצרף גארד, לאחר עזיבתו הפתאומית של ג'רמי פארגו.

ל-ONE נודע כי במכבי מעוניינים בגארד האמריקני, קית לנגפורד, ששוחרר בשבוע שעבר מחימקי מוסקבה ונמצא חזק ברשימת הקניות של הצהובים, על אף מחירו הגבוה.

השחקן ששוויו, נכון לרגע זה, מליון וחצי יורו, קיבל פניה ממכבי ת"א. במועדון הצהוב מודעים למצוקה הכלכלית ולסכומים הגבוהים, אך ינסו בכל זאת לגייס את הסכום עבורו, היות והוא נחשב לאחד הרכזים הטובים באירופה.

בצוות המקצועי אמנם מרוצים מהיכולת של הקבוצה עד כה ומהתלכיד שלה, אך מבהירים כי הם זקוקים למוביל כדור, בין אם ג'ורדן פארמר יישאר ובין אם ישוב ל-NBA אם השביתה תסתיים.

על מנת לאפשר את הגעתו של לנגפורד למכבי, בהנהלה הבהירו לבלאט כי ייאלץ להיפרד מאחד השחקנים הגבהוים שלו. המועמדים לעזיבה הם ריצ'ארד הנדריקס ומילאן מצ'באן, להם כבר הובהר כי אולי יושאלו, על אף שהביעו רצון להישאר במועדון.

קית לנגפורד. מצהוב לצהוב (GettyImages)
קית לנגפורד. מצהוב לצהוב (GettyImages) | צילום: מערכת ONE

לנגפורד שגדל באוניברסיטת קנזס, שיחק בליגת הפיתוח של ה-NBA ואף זכה ללבוש את מדי סן אנטוניו ספרס בעונת 2007/08 לשני משחקים בלבד בהם קלע בממוצע שתי נקודות. באירופה הוא נחשף לראשונה באיטליה, שם שיחק בביילה ובבולניה. בעונה האחרונה שלו בארץ המגף, שיחק הגארד בווירטוס בולוניה ואף סיים את העונה כ-MVP של הפיינל-פור והיורוצ'אלנג'.

מצ´באן (שי לוי)
מצ´באן (שי לוי) | צילום: מערכת ONE
פרסומת

בשתי העונות האחרונות הוא שיחק בחימקי מוסקבה הרוסית ואף פגש את מכבי תל אביב בשעונה שעברה. הצהובים כבר הביעו עניין בשחקן בעבר אך הדברים לא הסתדרו ובסופו של דבר הוא לא הגיע למכבי בשל חוזהו היקר. בעונתו הראשונה בחימקי רשם לנגפורד ממוצעים של 15.6 נקודות בממוצע למשחק בליגה הרוסית והיה לאחד השחקנים החשובים בסגל של הקבוצה.

קית לנגפורד. ניסה את מזלו גם בסן אנטוניו (GettyImages)
קית לנגפורד (GettyImages) | צילום: מערכת ONE