mako
פרסומת

88:91 דרמטי לבני השרון על מכבי בהיכל נוקיה

הקבוצה של שמיר הפתיעה את הצהובים, כמו בכל אחת מ-6 העונות האחרונות. 22 נקודות לג'יימס, 21 של פארגו לא מנעו הפסד בכורה. צפו בתקציר

פורסם:
הקישור הועתק

עניין של מסורת: כמו בשש העונות האחרונות, מכבי תל אביב הפסידה הערב (ראשון) 91:88 לבני השרון ונחלה הפסד ראשון במסגרת ליגת לוטו. לאחר שישה ניצחונות רצופים, הצהובים של דייויד בלאט הפסידו, ועוד בהיכל נוקיה.

כמו בכל המשחקים האחרונים, מכבי תל אביב פתחה מצויין ועלתה ליתרון דו-ספרתי כבר ברבע הראשון. השחקנים של דן שמיר הצליחו לצמק ברבע השני וירדו למחצית בפיגור מינימאלי של ארבע.

בני השרון פתחה את הרבע השלישי בטירוף, רצה ל-2:12 ועלתה ליתרון עשר. ברבע האחרון בני השרון היתה ביתרון 13 אך מכבי תל אביב הצליחה לבצע קאמבק ולהוריד למינוס נקודה אחת בלבד.

מכבי ת"א שלחה לקו את לי ניילון, שקלע זריקה והחטיא זריקה חמש שניות לסיום. בפיגור של שלוש דייויד בלו לקח זריקה ממחצית המגרש והחטיא - הפסד בכורה בליגה למכבי תל אביב ושני העונה בכל המסגרות.

שון ג'יימס נתן משחק מצויין עם 22 נקודות. גם דן גרונפלד ולי ניילון היו נהדרים בבני השרון, שרק בשבוע שעבר הפסידה לאשדוד אך יש לה כבר ניצחונות על מכבי ת"א והפועל ירושלים לאחר שבעה מחזורים.

פרקינס וסופו. הפסד בכורה בליגה לצהובים (יניב גונן)
פרקינס וסופו. הפסד בכורה בליגה לצהובים (יניב גונן) | צילום: מערכת ONE

קלעו למכבי תל אביב: פארגו 21 נקודות, אליהו 20, אידסון 11, שחורציאניטיס 9, פניני ופרקינס 7 נקודות כל אחד, שארפ 6, בלו 5, גרין 2.

קלעו לבני השרון: ג'יימס 22 נקודות, גרונפלד וניילון 19 נקודות כל אחד, סטיל 16, ריברה 8 וארז כץ 7 נקודות.

רבע ראשון - 24:33 למכבי תל אביב
מכבי ת"א פתחה עם ג'רמי פארגו, דורון פרקינס, גיא פניני, ליאור אליהו וסופוקליס שחורציאניטיס. בני השרון פתחה עם בן רייס, רון סטיל, דן גרונפלד, שון ג'יימס ולי ניילון.

פרקינס התחיל טוב וקלע שתי נקודות ראשונות בליי-אפ. פארגו קלע את חמשת הנקודות הבאות והעלה את מכבי ת"א ל-0:7. דן גרונפלד צימק ל-7:2 עם שתי הנקודות הראשונות של בני השרון. פניני עשה 2:10 עם שלשה ודן שמיר לקח פסק-זמן בשלב מוקדם של המשחק.

פרסומת
פארגו מטביע (יניב גונן)
פארגו מטביע (יניב גונן) | צילום: מערכת ONE

גרונפלד קלע שתי נקודות לאחר פסק הזמן אך הצהובים רצו עם פניני ואליהו, 6:17 לצהובים לאחר פחות משש דקות. ליאור אליהו העלה את הצהובים ל-10:20, גרונפלד צימק לשמונה נקודות הפרש בשתי קליעות עונשין. לי ניילון קלע מחצי מרחק וצימק ל-29:18.

סופו (יניב גונן)
סופו (יניב גונן) | צילום: מערכת ONE
פרסומת

רבע שני - 41:45 למכבי תל אביב


בני השרון עלתה ליתרון ראשון במשחק חמש דקות להפסקה לאחר ששון ג'יימס דייק פעמיים מהעונשין - 36:38 לבני השרון. היתרון חזר לצד הצהוב עם דאנק של צ'אק אידסון שהעלה את הצהובים ל-38:39. פארגו סובב את כץ והעלה את הצהובים ל-38:41. אליהו קלע מתחת לסל והשלים ריצת 0:7 של מכבי תל אביב.

כץ ואידסון (יניב גונן)
כץ ואידסון (יניב גונן) | צילום: מערכת ONE

רבע שלישי - 59:66 לבני השרון


בני השרון רצה ל-2:12 ועלתה ליתרון עשר חמש דקות לסיום הרבע השלישי - 51:61 לחניכים של דן שמיר. גרונפלד העלה ל-12 הפרש. דרק שארפ הוריד לעשר הפרש בשלשה אופיינית - 56:66 לבני השרון.

ניילון ואידסון (יניב גונן)
ניילון ואידסון (יניב גונן) | צילום: מערכת ONE
פרסומת

רבע רביעי - 88:91 לבני השרון


שון ג'יימס העלה את מאזנו ל-20 נקודות ואת בני השרון ל-64:76, שבע דקות לסיום המשחק. ג'יימס צבר את העבירה הרביעית אבל בני השרון עלתה ליתרון 13 חמש דקות לסיום המשחק. פארגו הוריד לעשר הפרש עם שלשה - 68:78 לבני השרון.

אליהו ופניני יקבלו הרבה דקות הערב (יניב גונן)
אידסון סופו פניני ואליהו מאוכזבים (יניב גונן) | צילום: מערכת ONE

הצהובים רצו ל-0:7 והצליחו לצמק לשבע הפרש בלבד. ג'יימס עלה ל-22 נקודות ומהצד השני דייויד בלו קלע שלשה והוריד ל-80:74. מכבי רצה ל-0:5 והגיעה עד לפיגור של נקודה. דן גרונפלד העלה לארבע הפרש בחזרה עם שלשה.

לי ניילון השיג סל ועבירה שהעלה את בני השרון ל-82:86, פחות מדקה לסיום. לי ניילון עמד על הקו חמש שניות לסיום, קלע אחת וזריקה של בלו מחצי מגרש לא נכנסה ומכבי ת"א נחלה את הפסדה הראשון במסגרת הליגה.

גרונפלד חוגג (יניב גונן)
גרונפלד חוגג (יניב גונן) | צילום: מערכת ONE
פרסומת
ארז כץ (יניב גונן)
ארז כץ (יניב גונן) | צילום: מערכת ONE
ניילון (יניב גונן)
ניילון (יניב גונן) | צילום: מערכת ONE