הממונה על יחסי העבודה במשק, שלמה יצחקי, זימן את אנשי איגוד הכדורסל, ההסתדרות וארגון השחקנים לפגישת גישור בעקבות ההודעה על ביטול העונה בליגת העל לנשים. יצחקי סייע לפני חצי שנה בסכסוך העבודה עם אירגון השחקנים בליגת העל לגברים.

הבוקר עוד נמשכו המגעים של ראש מנהל הספורט, אורי שפר, כאשר עלו מספר הצעות נוספות, ביניהן הצעה שדיברה על כך שבשנים הבאות יופעל חוק רוסי ולגבי העונה הקרובה הצדדים יילכו לבוררות. אלא שמאז לא היתה התקדמות ויצחקי החליט לקרוא לצדדים.

התגובות לביטול הליגה לא איחרו לבוא כשגם בבוקר שאחרי שני הצדדים מתבצרים כל אחד בעמדתו. מלבד הנזק התדמיתי שעושה השביתה לליגה, ישנו הנזק הכלכלי שהקבוצות צפויות לספוג. לפי גורם באיגוד מדובר על נזק שמתקרב לסביבות העשרה מיליון שקלים, כשבסכום הזה ניתן להכליל את תקציב הספונסרים של הקבוצות וספונסרים שעימם היו ראשי הליגה במשא ומתן.

בנוגע לקבוצות שמייצגות את ישראל באירופה, מחזיקת היורוקאפ אליצור רמלה וסגנית האלופה מכבי אשדוד, השביתה לא תחול עליהן וזאת מכיון והיא לא תקפה על המפעלים האירופאים אלא רק על הליגה בארץ.

מיכל אפשטיין: "אין הערכה לענף" (יניב גונן) (צילום: מערכת ONE)
מיכל אפשטיין: "אין הערכה לענף" (יניב גונן) | צילום: מערכת ONE

מה שעוד אולי יצליח להציל את המצב היא השביתה במשק. כן קראתם נכון, בעקבות השביתה השחקניות הזרות נשארו תקועות בארץ ולא הזמינו כרטיסי טיסה חזרה לארה"ב.

קפטנית מכבי רמת חן, ואחת ממובילות המאבק מיכל אפשטיין התייחסה להשבתת הליגה ואמרה בכאב: "מה נעשה מחר בבוקר? שאלה טובה. אין לי תשובה מדוייקת. נורא קל לבוא בטענות אלינו, אבל הקלות שבה סוגרים את הליגה מעידה על ההתייחסות לענף הזה. אין שום הערכה או כבוד מקצועי. אני לא חושבת שטיפסנו על עץ גבוה. אנחנו נלחמות על דבר שהוא צודק".

"זה יום עצוב, אנחנו מאמינות בדרך שלנו. כל בן אדם שדיברנו איתו אומר לנו שאנחנו צודקות שברמה המקצועית 4 זרות זה לא טוב, אם אנחנו צודקות זה צריך לבוא לידי ביטוי. הטענה שאין ישראליות לא מקובלת עלינו. אין הצדקה לזה שבשנה שעברה החוק הרוסי היה בסדר, שבשנה הבאה זה יהיה בסדר. אז למה לא השנה? אנחנו לא אלו שסגרנו את הליגה, בכל שעה ובכל יום אנחנו מוכנות לשבת ורוצות לשבת למשא ומתן", סיכמה אפשטיין.

גם גת מגידו התייחסה לשביתה: "כששאלו אותי אם אני חושבת שהליגה תיסגר לא חשבתי שזה יקרה אבל אני לא מאמינה שהגענו לרגע הזה. הקבוצות והאיגוד צריכים לבדוק את עצמן ולראות אם הן לא ביזבזו זמן. אנחנו מותשות מכל הפגישות. ההצעה שאנחנו קיבלנו שהיתה על השולחן היא באמת בעזרת תיווך מנהלת הספורט וההצעה אמרה שאחרי שנחזור לשחק נתחיל במשא ומתן".

"היינו בסיטואציה דומה בשנה שעברה. אנחנו באמת קודם כל רוצות לחזור לשחק. אנחנו קוראות לאיגוד להתעשת ולבוא ולשבת איתנו בתום לב, בלי רשימת תנאים מקדימים. אנחנו צריכים להפעיל את הליגה ביחד. יש למטבע שני צדדים. יש קרוב ל-60 שחקניות שנמצאות באיגוד השחקניות. אני שואלת את האיגוד איפה הייתם כל השנים האלו אם אין מספיק שחקניות ישראליות?", סיכמה מגידו בכאב.

גת מגידו מאוכזבת (משה חרמון) (צילום: מערכת ONE)
גת מגידו מאוכזבת (משה חרמון) | צילום: מערכת ONE