שייך ליורוליג? האתגר הגדול של גור לביא
השאלה הגדולה בנוגע למקומו ברוטציה והעמדה הנכונה לו, המסלול שעבר בדרך לצמרת הכדורסל הישראלי, מה שהוא מביא למכבי ת"א והפרשנות של שרון אברהמי, שמכיר אותו מקרוב. ניתוח




בעונה שעברה, לפי `InStat`, החמישייה הבכירה, המוצלחת וזו שקיבלה הכי הרבה דקות משותפות בגלבוע כללה אותו בעמדה 3, לצד משגב, אל-אמין, צ’יילדס ומור. כלומר - יש בסיס לניסיון הזה. גם ההצלחה היחסית של הקבוצה איתו בעמדה הזו מעידה על גמישות תפקודית שהקבוצות הבכירות מעריכות מאוד.
"כדי להשתפר ב-3 אולי הוא יצטרך לשפר קצת את הצורה שבה הוא תוקף את הקלוז אאוטים (כאשר שחקן ההגנה יוצא לכיוונו על קשת השלוש) ואת הכדרור שלו", אומר אברהמי. ואכן, הנתונים מראים שלביא לא מריץ פיק אנד רול עם הכדור, וגם לא מבצע מהלכי בידודים - מהלכים בסיסיים גם לשחקנים בעמדה 3 ובשיטה של קטש. לשם ההשוואה, ליוואי רנדולף בעונה החולפת הריץ 24.3% מהמהלכים שלו בפיק אנד רול, ועוד 13.2% בידוד (לביא כרגע על 0% בשניהם).
אבל מה שלביא כן עושה - הוא עושה טוב. הקליעה שלו מהשלוש מדויקת ויציבה לאורך שלוש העונות שבהן הוא שיחק דקות משמעותיות בקריירת הבוגרים: 35.7% בקריית אתא בלאומית, 35.7% גם בהפועל חיפה בעונת 23/24, ובעונה האחרונה - נתון אדיר של 50% עם יותר משלשה למשחק בליגת העל שנשמר גם ביורוליג העונה. העונה, בהמשך ישיר לעונה הקודמת, לביא קלע עד כה 10 מתוך 20 השלשות שלקח בליגה וביורוליג.
זה מתחבר כמובן לכך שהוא מסוכן מאוד במצבים של תפיסה וזריקה (נתונים אדירים של 1.56 נקודות לפוזשן בעונה שעברה ו-1.6 עד כה העונה), וגם התנועה שלו ללא כדור (1.33 נקודות לפוזשן בחיתוכים) מאפשרת לו להשתלב בחמישיות עם שחקנים וגארדים דומיננטיים, כפי שקורה במכבי. למעשה, שני המהלכים הללו מהווים יותר מ-50% מסך המהלכים ההתקפיים שלו.