mako
פרסומת

בחוזה מיוחד: תמיר בלאט חתם רשמית בהפועל תל אביב

אחת העסקאות הגדולות של הקיץ בכדורסל הישראלי הושלמה - הגארד חצה את הכביש ממכבי ת"א, ושב לקבוצה בה עלה לבוגרים לפני יותר מעשור. בן ה-29 חתם ל-3 עונות וצפוי לצאת בהשאלה, הסכומים שירוויח באמצעות מניות, הקבוצות שמעוניינות בו וכל פרטי החוזה בפנים

פורסם:
הקישור הועתק

הסאגה הארוכה הסתיימה באופן רשמי. לאחר שבועות של שיחות, הפועל תל אביב הודיעה הערב (שני) על החתמתו של תמיר בלאט

על העניין של האדומים ברכז פורסם לראשונה באתר ערוץ הספורט

הרכז (29, 1.78 מ`) חתם במועדון לשלוש שנים, כשהוא צפוי לצאת בהשאלה לקבוצה אחרת בעונתו הראשונה. בכל עונה במהלך חוזהו בלאט ירוויח 1.6 מיליון דולר - 1.1 מיליון דולר שכר ו-500 אלף דולר במניות.

כזכור, בלאט סיכם את תנאיו במועדון כבר לפני מספר שבועות, אך לאחר מכן התגלו חילוקי דעות בתוך הפועל ת"א בנוגע למעמדו, מה שגרם לעיכוב העסקה. עם זאת, בתוך הפועל הגיעו להבנות והוא יצטרף למועדון, אך עשוי לשחק בקבוצה אחרת בעונה הקרובה.

בלאט, ששיחק במכבי ת"א בשלוש העונות האחרונות, ישוב להפועל ת"א בה כבר שיחק במהלך העשור הקודם. בעונה החולפת הוא העמיד ממוצעים של 7.1 נקודות עם 5.2 אסיסטים ב-19.5 דקות ביורוליג. במקביל בליגת העל הוא תרם 9.6 נק`, 1.5 ריב` ו-4.5 אס`, כשהוא קולע ב-40.7% לשתיים ו-39.3% לשלוש.

לאחר תקופה באקדמיה של איגוד הכדורסל, בלאט חתם בהפועל תל אביב בקיץ 2014 כבר בגיל 17, ובשורותיה הוא עלה לראשונה לבוגרים. לאחר שלוש שנים באדום הוא עבר לשנה לסגול של הפועל חולון. 

משם המשיך בלאט להפועל ירושלים בשורותיה שיחק בין 2018-2021. מהבירה המריא לאלבה ברלין, בה שיחק לראשונה ביורוליג. לאחר שנתיים בגרמניה שב לישראל וחתם במכבי תל אביב, שם כאמור שיחק בשלוש השנים האחרונות.
כפי שפורסם באתר ערוץ הספורט, וילרבאן של טוני פארקר מועמדת לקלוט את הרכז - אך לא רק היא, כאשר גם ביורוקאפ יש כאלה ששואפות לשים על הישראלי את ידן.

שתיים מתוכן הן רומא SPQR ומקסימה רומא - שתי קבוצות חדשות בנוף האירופי, שהשיקו הקיץ פרוייקטים שאפתניים במאבק ראש בראש על הקבוצה הרומאית הבכירה. שתיהן ישחקו העונה ביורוקאפ, ושתיהן מנוהלות על ידי אנשים עשירים למדי.