"העזיבה של אונואקו השפיעה? זה לא נכון"
המנהל המקצועי של בני הרצליה, זופי אבדיה, בראיון לקראת סדרת הפלייאוף מול הפועל ירושלים: "סבלנו מפציעות מרובות, אנחנו שווים יותר מהמיקום שבו סיימנו את העונה"


העונה הסדירה כבר מאחורינו, וביום חמישי הקרוב תפתח בני הרצליה את סדרת רבע גמר הפלייאוף מול הפועל ירושלים. רגע לפני סדרת רבע הגמר הפלייאוף, בה תפגוש הקבוצה מהשרון את מחזיקת הגביע וסגנית אלופת ה-BCL, שוחחנו עם המנהל המקצועי זופי אבדיה שדיבר על העונה של הרצליה, הפציעות המרובות והסיכויים של הקבוצה.
איך אתה מסכם את העונה הסדירה של הקבוצה?
"העונה הזאת לא פחות מרשימה ומוצלחת מהעונה שעברה כי היא הייתה מבחן מאוד גדול ומאתגר. העונה השנייה, אחרי הצלחה גדולה למועדון בסדר גודל שלנו שעשה עונה גדולה, היא 'עונת מבחן' כי יש ציפיות מאוד גבוהות שקשה לעמוד בהן וקל מאוד להתרסק. לדעתי עם כל הציפיות וכשאנחנו עדיין עם תקציב שחקנים שנמצא בחלק התחתון של הליגה ועם כמות באמת גדולה של פציעות של שחקנים מרכזיים לאורך העונה, בנוסף להתמודדות ראשונה שלנו במפעל אירופי כל כך איכותי, בהחלט אפשר לסכם את העונה סה"כ כעונה טובה עד עכשיו".
יש שאומרים שאחרי העונה שעברה ציפו מכם ליותר.
"אז אמרו. אני רציתי להיות בפלייאוף ובינתיים אנחנו מקום אחד מעל מה שציפיתי אז זה טוב. עצם זה שמדברים על עונות מוצלחות, למשל של גליל עליון, נס ציונה או באר שבע, קבוצות שהתקציב שלהם גבוה משלנו, ועל העונה שלנו כפחות מוצלחת, רק מדגיש את ההצלחה שלנו בבניית ציפיות מקבוצה שמבחינת סגל גודל תקציב, אולם וקהל אין לנו יתרון כמעט על אף קבוצה בליגה".
זופי אבדיה המשיך: "היו ציפיות בגלל בניית הקבוצה והיכולת להשאיר שחקנים איכותיים אצלנו כשהם יכלו להרוויח יותר במקום אחר. כל השחקנים שלנו יכלו להרוויח סכומים גבוהים יותר במקומות אחרים אבל בחרו להישאר פה למרות זאת. באב וקמפ אפילו חתמו בקיץ הקודם לשנתיים וזה רק מראה כמה הם מאמינים ואוהבים את הקבוצה. לקבוצה כמו שלנו להיות שנתיים ברצף בפלייאוף וברבע גמר הגביע זה הישג".

ספר על הקמפיין האירופאי בליגת האלופות

