sportFive1104853 (צילום: ספורט 5)
צילום: ספורט 5
בלאקשיר. לא יכול לדרוך על העקב (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
בלאקשיר. לא יכול לדרוך על העקב (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

גלבוע/גליל הפכה לסוג של שם נרדף להצלחה עם שחקנים זרים. מין בית חרושת עם תו איכות, שבו עברו בשנים האחרונות שחקנים כמו זאק לידיי, ג'ייקובן בראון, דיאנג'לו האריסון, ג'טסין טילמן, ג'מאר גאלי, גרג וויטינגטון, אריק גריפין ואחרים. עושה רושם שקרי בלאקשיר הוא הפרויקט הבא בחממת הזרים בגן נר.

בלאקשיר הוא הרוקי התורן של גלבוע/גליל, שכמעט בכל עונה מחתימה שחקן שעבורו זוהי עונת בכורה באירופה, כאנג'דה. לצד זרים מנוסים, רוצים במועדון גם את "רוח הנעורים", את השחקן שיגיע רעב לטרוף את הפרקט. זה הצליח בגדול עם לידיי, עם טילמן, אפילו עם בראיינט קרופורד עד שנפצע. אבל בלאקשיר אפילו עשוי להאפיל על כל הרשימה המכובדת הזו, הוא הרי רחוק שני משחקים מאליפות.

היכולת של הפורוורד המוכשר בן ה-24, בעונה הראשונה שבה הוא מתפרנס ככדורסלן מקצוען, היא לא פחות מפנומנלית לאחרונה. הוא היה יציב לכל אורך העונה (14.8 נקודות, 7.9 ריבאונדים למשחק), אבל בפלייאוף שידרג עצמו עוד יותר:  הוא קלע 18 נקודות בממוצע בסדרה מול הפועל ירושלים, ומול הפועל חולון היה המצטיין בסדרה, כולל במשחק החושך שלא הגיע לסיומו. במשחק החוזר, הוא קלע 24 נקודות וסחף את הקבוצה שלו להופעה ראשונה בגמר אחרי עשור. "קרי הוא שובר השיוויון שלנו", קובע בנחרצות עוזר המאמן גיא קפלן. "אולי הוא קיבל פחות כותרות לאורך העונה בגלל שהוא פחות מטביע או פחות מלהיב, אבל הוא היה יציב וטוב מהרגע הראשון. כרגע, כל מחמאה שהוא מקבל מוצדקת".

הבחור שלא דורך על העקב
בלאקשיר הוא שחקן מיוחד לא רק בשל הנתונים הפיזיים או חוכמת המשחק. הוא סובל ממגבלה פיזית חריגה - הרגל השמאלית שלו מעט קצרה יותר מהרגל הימנית, מה שאומר שעל עקב שמאל הוא כלל לא דורך. הוא רץ וקופץ כשהחלק היחידי של כף רגל שמאל שנוגע בקרקע הן הכריות של האצבעות, זכר לניתוח בקרסול שעבר בשנת 2016 והשבית אותו למשך שנה שלמה.

גורדון. ליובין הביא, הוא הרוויח (אלן שיבר) (צילום: ספורט 5)
גורדון. ליובין הביא, הוא הרוויח (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

אבל סיפור הרגל והריצה הייחודית רק מסבירה מאיזה חומר בדיוק עשוי הבחור שהגיע הקיץ לגלבוע. היו שחקנים שהיו מוותרים אחרי פציעה שכזו והיעדרות כל כך ארוכה, אבל לא בלאקשיר. הוא חזר לשחק והשלים עוד שלוש שנים בקולג' (שנתיים בווירג'יניה טק ועוד שנה בפלורידה), לפני שיצא לאירופה. "להתעסק בסיפור של הרגל זה קצת לעשות לו עוול", אמר אחד מאנשי גלבוע. "קרי לא מתלונן על זה אף פעם, למד לחיות עם זה ולשחק עם זה, אז זה לא אישיו".

המלצה מחבר
לפני כמעט ארבע שנים, אריאל בית הלחמי ועוזרו גיא קפלן עקבו אחרי שחקן שעניין אותם מאוד, זאק לידיי שמו, שלימים גם הגיע לגלבוע. במהלך המעקב, שחקן נוסף ששיחק לצד לידיי תפס את העין של אנשי גלבוע - זה היה בלאקשיר, שהיה אז בסך הכל בשנתו הראשונה בקולג'. כאשר לידיי הגיע לגן נר, שאל אותו קפלן על בלאקשיר הצעיר, ומאז המשיך לעקוב.

בסיום העונה הקודמת, בלאקשיר כבר היה מוכן. הוא סיים כאמור ארבע עונת בקולג'ים, כשבשתי העונות האחרונות שלו הוא העמיד מספרים יציבים של 14.2 נקודות ו-7.5 ריבאונדים למשחק. למרות גילו הצעיר והשלב ההתחלתי בקריירה שבו הוא נמצא, יציבות תמיד מנת חלקו, וזה גם מה שגרם לגלבוע להמר עליו בתחילת העונה.

בלאקשיר תפס את העין של ליאור ליובין, שידע בדיוק איזה קו קדמי הוא מחפש: שחקן אתלט לעמדה 5 שמשחק קרוב לסל (פטריק יאנג שהוחלף בג'הייבה פלויד המצוין) לצד גבוה בעמדה 4, שיודע גם להתגלגל החוצה ולשחק רחוק מהסל. בלאקשיר ענה על כל התכונות הללו וגם קולע העונה ב-41.7% מחוץ לקשת - עוד בול פגיעה של גלבוע. "הוא השחקן הטוב ביותר בעמדה 4 שיצא לי לעבוד איתו", מחמיא קפלן. "הוא גם כשרון ברמה מאוד גבוהה וגם בחור עם אישיות אדירה. הוא מאוד נעים, מאוד מצחיק, תמיד חיובי, כל מחמאה שאני אתן לו תהיה לא תהיה מספיקה לתאר אותו. אני מאחל לבנים שלי להיות כמוהו".

בקרוב ילמד את המילה
בקרוב ילמד את המילה "אליפות"? (אלן שיבר) | צילום: ספורט 5

כבר מדבר עברית
יש שחקנים ש"נולדו" לשחק כדורסל - ובלאקשיר הוא ממש כזה, פשוטו כמשמעו. אביו, קרי בלאקשיר סניור, היה שחקן במכללת סטטסון, כשאימו לאמילה שיחקה גם כן באותו קולג' ואף מדורגת במקום השלישי בטבלת הריבאונדים של כל הזמנים במכללה. כל חייו הוא שיחק כדורסל וסומן כשהבטחה גדולה עוד בתיכון, ומסתבר שגם ביעד הראשון בקריירה, רחוק מהבית, לא היתה לו שום בעיה לבלוט.

בגלבוע מספרים על "התאקלמות מושלמת" של בלאקשיר, לא דבר מובן מאליו כשמדובר בעונת רוקי מעבר לים. ביחס לזרים בעונה הראשונה, הוא אפילו יודע לא מעט מילים בעברית, בעיקר בכל הנוגע לז'רגון של כדורסל - בצבעים, מספרים ו"קודים" הוא כבר שולט היטב.

"אחד הביטויים הראשונים שקרי למד להגיד בעברית היה "בוא לפה", מספר קפלן בחיוך, "אבל הוא היה אומר את זה בשקט. אמרתי לו שצריך להוסיף שם סימן קריאה, שזה צריך להיות אסרטיבי, אז הוא למד לצעוק את זה. והוא צועק את זה הרבה, לפעמים סתם באמצע האימון. אחר כך הוא החליט שהוא רוצה לצעוק "בוא לפה עכשיו", כדי להישמע יותר סמכותי".

כרגע, המילה היחידה שבלאקשיר צריך לשנן בעברית היא "אליפות". גם היא לקוחה מעולם הכדורסל, אבל לא תמיד הסתובבה באיזורים של גן נר. יחד עם בלאקשיר, הקבוצה הזו רחוקה שני ניצחונות בלבד מאליפות שאיש לא האמין שתוכל לזכות בה. בדיוק כפי שקשה להאמין איך שחקן שלא דורך על העקב, משחק כאילו אין לו שום מגבלה.