mako
פרסומת

שילוב בלתי נשכח: מתכון לדג טברייני מטוגן ופיתה דרוזית תוצרת בית

ארוחה מושקעת מפגישה בין עולמות שונים, וב"מתי אוכלים?" הכינו לכם מתכון מושלם עם טעמים שיהפכו את ארוחת השישי לבלתי נשכחת. שרי גבעתי הכינה עם ענת אלישע וקובי אריאלי דג טברייני מטוגן לצד פיתה דרוזית עם לבנה תוצרת בית שלא תצליחו להפסיק לאכול. אנחנו מתחילים

פורסם:
דג טברייני שלם מטוגן עם רוטב שיפקה וכוסברה
צילום: מתוך "מתי אוכלים?", ערוץ 24
הקישור הועתק

דג טברייני שלם מטוגן עם רוטב שיפקה וכוסברה

מצרכים:

לדג:

1 דג מושט (מעדניית רמי לוי)

קמח לקימוח

מלח ופלפל לפי הטעם (תבליני רמי לוי)

שמן לטיגון עמוק (רמי לוי)

 לרוטב:

1 צנצנת פלפל שיפקה כבושים

1/2 צרור כוסברה

2 שיני שום קצוצות

מלח (רמי לוי)

כף לימון כבוש

מיץ מחצי לימון

2 כפות שמן זית (רמי לוי)

אופן ההכנה:

לדג:

1. לקמח ולתבל את הדג ולהכניס לשמן חם.

2. להוציא כשמוכן.

לרוטב:

1. לרסק הכל במכתש ועלי או במעבד מזון ולאכול לצד הדג.

 פיתה דרוזית עם לבנה תוצרת בית

מצרכים:

ללבנה:

200 גרם יוגורט

1/2 גביע שמנת חמוצה

קורט מלח (רמי לוי)

לפיתה דרוזית:

1 קילו קמח (רמי לוי)

1 כפית אבקת אפיה

כף מלח (רמי לוי)

1/4 כוס שמן חמניות (רמי לוי)

3 כוסות מים

אופן ההכנה:

ללבנה:

1. מערבבים את כל המרכיבים ומניחים את כל המרכיבים בשקית בד מחוררת של סנו, כדי שכל הנוזלים ייגרו החוצה, ומכניסים למקרר ל-24 שעות.

לפיתה דרוזית:

1. להכניס לקערה את הקמח, אבקת אפייה, מלח ושמן ובסוף להוסיף את המים בהדרגתיות תוך כדי לישה ביד. כשהבצק מגובש, לתת לו לנוח בצד כשעה.

2. לחלק לכדורים, לכסות במגבת ולהניח בצד לעוד מנוחה קצרה.

3. לקחת כדור אחד ולרדד על משטח מקומח הכי דק שאפשר. בינתיים לחמם מחבת גדולה ועמוקה או ווק על צידו השני וכשזה חם, להניח את הפיתה הדרוזית המרודדת עד שמוכן.

פיתה דרוזית עם לבנה תוצרת בית
צילום: מתוך "מתי אוכלים?", ערוץ 24