מג'דרה קינואה ותבשיל טופו: מתכון לסעודה צמחונית
במרכזן של ארוחות רבות עומדת מנה בשרית גדולה, אבל ב"מתי אוכלים?" דאגו למתכון לסעודה שמבוססת כולה על מאכלים צמחוניים וטעימים. אברי גלעד הגיע למטבח של ענת אלישע וקובי אריאלי שהכינו מג'דרה קינואה ותבשיל טופו שימלאו לכם את הבטן. תכינו את המחבת

מג'דרה קינואה עם עדשים שחורות ובצל
מרכיבים:
כוס קינואה
1/2 כוס עדשים שחורות (רמי לוי)
3 בצלים גדולים פרוסים
תבליני רמי לוי: כפית שטוחה כורכום, חצי כפית כמון, כפית שטוחה בהרט, חצי כפית פלפל שחור/לבן, כפית מלח (לפי טעם אישי)
5 כפות שמן זית (רמי לוי)
כוס וחצי מים רותחים (+חצי כוס)
אופן ההכנה:
1. מניחים את העדשים השחורות בקערה ומוסיפים מים רותחים. מכסים את הקערה ומשרים לחצי שעה ולאחר מכן מסננים.
2. מחממים סיר רחב ללא שמן! מוסיפים את הבצלים הפרוסים.
3. מאדים עם מכסה פתוח, תוך כדי ערבוב, על להבה גבוהה, עד שמתקבל צבע זהוב עמוק.
4. מוסיפים את התבלינים והשמן ומערבבים היטב.
5. מוסיפים את העדשים המסוננות יחד עם חצי כוס מים ומבשלים כ-5-6 דקות.
6. מוסיפים לסיר את הקינואה יחד עם הכוס וחצי מים רותחים. מערבבים, מנמיכים להבה, מכסים את הסיר ומבשלים כ-15 דקות.
7. סוגרים את הלהבה ומשאירים את הסיר סגור לעוד 10 דקות.
תבשיל טופו עם בצל, פלפל אדום, פטריות וגרגרי חומוס
מרכיבים:
1 חבילת טופו
1 בצל פרוס
חצי פלפל אדום
חצי פלפל צהוב
חצי פלפל ירוק
1 חבילת פטריות (שימג'י/שמפניון/פורטבלו/יער)
חצי כוס גרגרי חומוס מבושלים
1/4 כוס שמן זית (רמי לוי)
תבליני רמי לוי: כפית פפריקה אדומה, כפית כורכום
2 כפות סילאן (רמי לוי)
1/4 כוס סויה
אופן ההכנה:
1. לייבש את הטופו, לחתוך לקוביות קטנות ולתבל אותן עם פפריקה וכורכום.
2. לשים את השמן בתוך מחבת גדולה וכשהוא חם להוסיף את הבצל, לתת לו לתפוס צבע ולהוסיף את קוביות הטופו המתובלות.
3. לטגן עד שהטופו משחים מעט ולהוסיף את הירקות אחד אחרי השני תוך כדי ערבוב.
4. אחרי שהם משחימים מעט נוסיף את הסויה והסילאן, נערבב ונוסיף לקראת סוף הבישול את גרגרי החומוס. נכסה את הסיר לעשר דקות והתבשיל מוכן.
