mako
פרסומת

"מתי אוכלים?" מקבלת את חג הפסח: קניידעלך, אסאדו עם פול ואורז ירוק

רגע לפני שנכנס חג החירות, ענת אלישע וקובי אריאלי אירחו את הזמר יזהר כהן עם המאכלים הכי טעימים לליל הסדר. ארגנו לכם את המתכונים לארוחת החג שיעוררו באורחים שלכם קנאה

פורסם:
אסאדו עם פול ירוק ושומר ואורז ירוק
צילום: ערוץ 24
הקישור הועתק

מרק צח עם קניידעלך

מרק עוף על פי קובי אריאלי

2 כרעיים (מעדניית רמי לוי)

4 כנפיים (מעדניית רמי לוי)

3 גזרים קלופים

2 קישואים

2 בצלים לבנים

2 שורש פטרוזיליה

צרור פטרוזיליה

צרור שמיר

מלח ופלפל (רמי לוי)

אופן ההכנה:

להכניס לסיר את כל הירקות חתוכים גס, את עשבי התיבול ואת העוף. להוסיף 4 ליטר מים, לתבל במלח ופלפל שחור, לבשל כשעה וחצי (לקפות את הקצף מדי פעם).

לקניידלך:

המצרכים (20 מנות):

כוס וחצי קמח מצה

כוס ושלושת רבעי מים רותחים

1.5 כף שמן (רמי לוי)

1 כפית מלח (רמי לוי)

3 ביצים

אופן ההכנה:

מערבבים את כל המרכיבים למעט הביצים.

טורפים את הביצים ומערבבים יחד עם התערובת. מניחים בצד במקרר לשעה.

מרתיחים מים בסיר וצרים עם ידיים רטובות כדורים בגודל הרצוי. מחליקים למים, מחכים שיצופו, נותנים עוד שתי דקות ומוציאים. ממשיכים עד שמסתיימת התערובת.

מרק צח עם קניידעלך
צילום: ערוץ 24

אסאדו עם פול ירוק ושומר

המרכיבים:

1.5 ק״ג אסאדו/שריר/אונטריב/צלי כתף (מעדניית רמי לוי)

5 בצלים בינוניים פרוסים

3 שיניי שום פרוסות

2 יח' שומר קלוף וחתוך לרבעים

3 כוסות פול ירוק קלוף טרי

(2 יח׳ פול ירוק עם התרמיל, לא חובה)

תבליני רמי לוי: כפית כורכום, כפית פפריקה מתוקה, כפית שטוחה כמון, חצי כפית ראס אל חנות, כפית פלפל שחור/לבן, כפית מלאה מלח (לפי טעם אישי)

1/3 כוס שמן זית

כוס וחצי מים רותחים

אופן ההכנה:

מחממים שמן בסיר ומוסיפים את קוביות הבשר. מתבלים במעט מלח ופלפל וצורבים עד הזהבה.

מוסיפים את הבצלים, השום והתבלינים ומערבבים היטב.

לאחר כ-2 דקות מוסיפים כוס וחצי מים רותחים.

מביאים את הסיר לרתיחה, מכסים ומנמיכים להבה.

מבשלים כשעה ומוסיפים את פלחי השומר והפול.

מבשלים על להבה בינונית נמוכה עוד כשעה ורבע נוספות או עד ריכוך מלא של הבשר.

יזהר כהן
צילום: ערוץ 24

אורז ירוק

המרכיבים:

2 כוסות אורז יסמין/בסמטי שטוף היטב ומסונן (רמי לוי)

חצי צרור פטרוזיליה קצוץ

חצי צרור שמיר קצוץ

חצי צרור נענע קצוץ

חצי צרור כוסברה קצוץ

5 בצלים ירוקים קצוצים

3.5-4 כוסות מים רותחים (תלוי בסוג האורז)

1/3 כוס שמן (רמי לוי)

תבליני רמי לוי: כפית מלח (לפי טעם), כפית מחוקה כורכום, חצי כפית פלפל לבן/שחור,

חצי כפית קינמון

אופן ההכנה:

לסיר רחב יוצקים את השמן ומוסיפים את האורז. מטגנים תוך כדי ערבוב כ-7-8 דקות.

מוסיפים תבלינים ואת המים ומערבבים היטב.

מכסים את הסיר ומודדים 12 דק אחרי הרתיחה.

סוגרים את האש, מחכים 5 דק ובתאבון.

אסאדו עם פול ירוק ושומר ואורז ירוק
צילום: ערוץ 24