mako
פרסומת

"מתי אוכלים?" פותחת עונה חדשה: לחמעג'ון ופרייד צ'יקן

תוכנית הבישול חוזרת בעונה שלישית ובה קובי אריאלי וענת אלישע מארחים אנשים מוכרים ומכינים מאכלים שמעוררים לנו את התיאבון. רגע לפני ארוחת השישי, ארגנו לכם מתכון פשוט לסעודה בלתי נשכחת. קדימה, תתחילו לבשל

פורסם:
לחמעג'ון
צילום: ערוץ 24
הקישור הועתק

לחמעג'ון

מצרכים:

לבצק:

1 ק"ג קמח פיצה/קמח לחם/קמח לבן (רמי לוי)

1 כפית שמרים יבשים

2 כפות סוכר

1 כף מלח (רמי לוי)

2 כפות שמן זית (רמי לוי)

650 מ"ל מים

למילוי:

650 גרם בקר טחון מעורבב עם שומן כבש (מעדניית רמי לוי)

2 בצלים בינוניים קצוצים

2 עגבניות בינוניות קלופות חתוכות לקוביות

2 שיניי שום מגורדות

1 פלפל צ׳ילי קצוץ/פלפל חריף, מלח, פלפל, כף בהרט (תבליני רמי לוי)

1 כף גדושה רסק עגבניות

כף שמן זית לטיגון (רמי לוי)

אופן ההכנה:
1. מניחים את כל המרכיבים בקערת מיקסר ולשים 10 דקות. מתקבל בצק נעים ומעט דביק! משמנים את הקערה ואת הבצק ומתפיחים עד שזה מכפיל את הנפח שלו כ-60 דקות.

2. יוצרים כדורים במשקל 90 גרם כל אחד ומניחים על משטח מקומח (מומלץ קמח דורום ואפשרי קמח לבן). מקמחים גם את הכדורים, מכסים ומתפיחים כ-30 דקות.

3. מחממים תנור (חום עליון תחתון) על 250 מעלות עם תבנית הפוכה בתוכו (אופים על התבנית ההפוכה).

4. מחממים שמן במחבת ומוסיפים את הבצל. מאדים במשך כ-7-8 דקות, מוסיפים שום ומערבבים. מוסיפים עגבניות ופלפל צ׳ילי ומערבבים במשך כ-3 דקות. מוסיפים רסק ותבלינים ומערבבים היטב. מצננים היטב.

5. מערבבים את הבקר הטחון עם הבצל והתבלינים ומוסיפים עוד קצת מלח.

6. מקמחים משטח עבודה ומרדדים כל כדור לעלה דק. מניחים שכבה דקה מהמילוי ומקפלים את השוליים פנימה, מכניסים לתנור ואופים עד הזהבה (סביב 10-15 דקות).

7. ניתן להוסיף רכז רימונים מעל הלחמעג'ון.

פרייד צ'יקן

מצרכים:

1 ק"ג נתחי עוף - כנפיים/פרגיות עם העור/בלי/שוקיי עוף (מעדניית רמי לוי)

3 כוסות קמח (רמי לוי)

4 ביצים L

2 שיניי שום גדולות, מעט ג׳ינג׳ר מגורד

מלח, פלפל לבן, פפריקה חריפה, פפריקה מתוקה (תבליני רמי לוי)

1 ליטר שמן לטיגון עמוק (רמי לוי)

אופן ההכנה:
1. חורצים את העוף ומבשלים אותו במים חמים סביב 15-20 דקות, מסננים ונותנים לו להצטנן.

2. מניחים אותו בקערה ומתבלים עם כפית שטוחה של מלח, חצי כפית פלפל לבן, כפית שטוחה פפריקה חריפה, כפית בהריון של פפריקה מתוקה, מגרדים את שיניי השום והג׳ינג׳ר (לא חובה, מומלץ) ומערבבים היטב. מכסים את העוף בניילון נצמד ולמקרר לשעתיים.

3. מחממים שמן בסיר עמוק ומכינים את העוף לקראת טיגון. מניחים בקערה את הקמח ומתבלים במלח, פלפל לבן, מעט פפריקה חריפה, כפית פפריקה מתוקה ומערבבים.

4. בקערה נפרדת מניחים את הביצים ומערבלים קלות (אפשר להוסיף לביצים צ'ילי גרוס). טובלים את נתח העוף בביצה ולאחר מכן בקמח. חוזרים על הפעולה 3 פעמים. ממשיכים כך עם שאר הנתחים.

5. מעבירים לסיר עם השמן החם ומטגנים עד הזהבה עמוקה. זה לוקח בין 10-12 דקות.

6. מניחים על רשת צינון (לשמירה על הקראנצ׳יות).

7. אפשר להגיש עם צ'יפס בצד.

פרייד צ'יקן
צילום: ערוץ 24