פסטה עם לברק ברוטב חריף ונקניק שוקולד לארוחת שישי מושלמת
לאחר שחגגנו את יום העצמאות ודאגנו למנגל מרשים, עידו מוסרי הגיע למטבח של "מתי אוכלים?" והתכונן עם ענת אלישע וקובי אריאלי לארוחת שישי מסורתית. פסטה עם לברק ברוטב חריף ולקינוח נקניק שוקולד שלא תוכלו להפסיק לנשנש. תחממו את התנור, אנחנו מתחילים

פסטה עם לברק ברוטב חריף
המרכיבים ל-4 מנות:
2 חבילות פילה דג לבן לברק או דניס (מעדניית רמי לוי)
1/4 כוס שמן זית (רמי לוי)
1 לימון
מלח ופלפל שחור (תבליני רמי לוי)
חבילת פסטה (רמי לוי)
1 בצל בינוני קצוץ
2 שיניי שום גדולות מגורדות
1 פלפל חריף קצוץ (ללא הגרעינים)
3-4 עגבניות קלופות וחתוכות לקוביות
חופן עלי בזיליקום טריים (כפית בזיליקום יבש)
3 כפות גדושות עגבניות קצוצות מקופסה
כפית סילאן
כף פפריקה מתוקה
חצי כפית פלפל
מלח (לפי טעם)
7-8 כפות שמן (רמי לוי)
אופן ההכנה:
1. מדליקים את התנור על 180 מעלות. מניחים את הפילטים של הדג על ניר אפיה בתבנית תנור, מתבלים כל פילה בעדינות עם שמן הזית, קצת לימון ואת המלח והפלפל ומכניסים לתנור ל-15 דקות.
2. מרתיחים סיר מים ומוסיפים כף מלח. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן.
3. בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים את הבצל. מטגנים במשך כ-5 דקות ומוסיפים את השום.
4. מערבבים היטב ומוסיפים את העגבניות הקצוצות. מטגנים במשך כ-7 דקות ומוסיפים חופן עלי בזיליקום קצוצים.
5. מערבבים ומוסיפים רסק עגבניות ואת שאר התבלינים. מטגנים כדקה ומוסיפים כ-3 כוסות מים רותחים. מביאים לרתיחה ומנמיכים להבה.
4. כשהפסטה מוכנה מעבירים אותה בעזרת כף מחוררת ישירות לסיר. שימו לב, לא שוטפים את הפסטה. העמילן שבה מסמיך את הרוטב.
5. מערבבים ומבשלים עוד כ-3 דקות. שמים מנה יפה בצלחת ומניחים מעליה פילה דג חתוך. ממליצה להוסיף עוד כמה עלי בזיליקום לקראת הסוף.
נקניק שוקולד
המרכיבים ל־2 נקניקי שוקולד:
500 גרם פתי בר
1 שמנת מתוקה
100 גרם חמאה
200 גרם שוקולד מריר 60%
2 כפות קקאו
100 גרם קוקוס
אופן ההכנה:
1. להמיס את החמאה עם השמנת המתוקה על אש קטנה או במיקרו.
2. כשחם, להכניס פנימה את השוקולד להוסיף את הקקאו ולערבב עד אחידות.
3. לרסק את הביסקוויטים ולערבב עם עיסת השוקולד.
4. לתת קצת לנוח ואז ליצור נחש ולגלגל בקוקוס.
5. להכניס למקרר או לפריזר עד מיצוק.
6. לפרוס לפרוסות ולהגיש.
