מיוחד לחול המועד: מתכון לחריימה לצד לחם כשר לפסח
אחרי שנהנינו מארוחת ליל סדר עמוסה ומרשימה, הגיע חול המועד - וארגנו עבורכם את המתכונים שישמרו על כשרות החג וגם ימלאו לכם את הבטן. מנת חריימה לצד לחם מקמח כשר ללא גלוטן ושקשוקה עם אפונה ישלימו את אווירת החג בכל סעודה. תחממו את התנור

לחם לפסח קמח לל"ג כשל"פ
מצרכים:
1 קילו קמח לל"ג כשל"פ
2 כפות שמרים כשל"פ
1/2 כוס סוכר (רמי לוי)
4 כפות שמן (רמי לוי)
כוס וחצי מים פושרים
1 ביצה L
1 כפית (6 גר') מלח
למריחה: חלמון ביצה טרוף עם 1 כף מים
שומשום
אופן ההכנה:
1. מערבבים בקערת המיקסר את כל המצרכים במהירות איטית כ-10 דקות. מעבירים לקערה משומנת, מכסים בניילון נצמד לתפיחה כשעה וחצי בטמפרטורת החדר.
2. מקמחים קל משטח עבודה ומעבירים אליו את הבצק. מחלקים ל-3 כדורים שווים.
3. משטחים כל כדור, מגלגלים לצורת לחם ומכניסים להתפחה שניה בתבנית אינגליש קייק. אחרי שהכפיל נפח, מברישים בביצה הטרופה, מפזרים שומשום ומכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות ל-40 דקות או עד השחמה.
4. מוציאים את הלחמים מהתנור ומצננים אותם על גבי רשת.
חריימה
מצרכים:
4-6 מנות בר ים פרוס לטבעות או כל דג אחר שאוהבים (מעדניית רמי לוי)
ראש שום קלוף וכתוש
2 כפות גדושות רסק עגבניות
תבליני רמי לוי: 2 כפות פפריקה מתוקה, כף פפריקה חריפה (ניתן למנן לפי טעם), חצי כפית פלפל שחור או לבן, כפית גדושה כמון, חצי כפית קימל טחון, כפית מלאה מלח (לפי טעם), כפית סוכר
1/2 כוס שמן זית/אחר (רמי לוי)
אופן ההכנה:
1. ממליחים מעט את נתחי הדג על ידי פיזור עדין של מלח ים אטלנטי.
2. בסיר מניחים את השמן והשום הכתוש. מערבבים ומיד מוסיפים את התבלינים.
3. מערבבים היטב, מטגנים כדקה ומוסיפים את רסק העגבניות. מערבבים שוב ומוסיפים 2 כוסות מים.
4. מערבבים היטב, מנמיכים להבה ומכסים את הסיר. מבשלים כחצי שעה.
5. מוסיפים את הדגים ומכסים אותם ברוטב.
6. מבשלים כ-20 דקות ובתאבון.

שקשוקה אפונה עם ביצים
המרכיבים:
שקית אפונת גינה (רמי לוי)
בצל גדול קצוץ
תבליני רמי לוי: כפית שטוחה פלפל שחור, כפית שטוחה כורכום, רבע כפית קינמון, כפית אבקת מרק עוף
ביצים כמספר הסועדים
1/3 כוס שמן (רמי לוי)
אופן ההכנה:
1. מחממים שמן בסיר רחב ומוסיפים את הבצל.
2. מטגנים עד שקיפות ומוסיפים את האפונה והתבלינים.
3. מערבבים היטב ומוסיפים שתי כוסות מים רותחים.
4. מביאים לרתיחה ולאחר כ-15 דקות מוסיפים את הביצים למחבת (כמו ביצי עין).
5. מבשלים עם מכסה חצי פתוח עוד כ-10 דקות.
