mako
פרסומת

מתכון לחג שבועות: לזניה חצילים ופיצה לבנה

שבועות נמצא מעבר לפינה, ובמרכזו ארוחה חגיגית עם מאכלים חלביים וטעימים. אם עדיין לא נסגרתם על תפריט, יאנה דרום הגיעה למטבח של ענת אלישע וקובי אריאלי שהכינו ב"מתי אוכלים?" סעודה בלתי נשכחת. תחממו את התנור, מתחילים

פורסם:
לזניה חצילים
צילום: מתוך "מתי אוכלים?", ערוץ 24
הקישור הועתק

לזניה חצילים

מצרכים:

חבילת דפי לזניה ללא בישול מקדים (רמי לוי)

3 חצילים פרוסים לפרוסות בעובי 1 ס"מ

2 קופסאות רוטב בשמל מוכן

4 קופסאות עגבניות קצוצות משימורים

2 בצלים בינוניים קצוצים

3 שיניי שום מגורדות

חופן עלי בזיליקום

כפית סוכר (רמי לוי)

מלח, פלפל (רמי לוי)

4 כפות שמן זית (רמי לוי)

2 כפות רוטב בשמל

250 גרם גבינה בולגרית

150 גרם גבינת קשקבל מגורדת

150 גרם מוצרלה מגורדת

 אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220 מעלות טורבו.

2. מניחים את פרוסות החצילים על תבניות מרופדות בנייר אפיה ומתיזים ספריי שמן מעל ומתחת לפרוסות. מכניסים לתנור וקולים עד הזהבה קלה.

3. מחממים שמן זית בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ, מטגנים כ-7 דקות עד שקיפות ומוסיפים את השום. מערבבים ולאחר כדקה מוסיפים את העגבניות והתיבול. מערבבים ומבשלים עם מכסה סגור כחצי שעה על להבה בינונית. מוסיפים 2 כפות רוטב בשמל ומערבבים היטב.

4. מעבירים את 2 קופסאות רוטב הבשמל המוכן (פחות 2 כפות ששמנו ברוטב) לקערה ומוסיפים 3 כפות חלב. מערבבים עד אחידות.

5. מערבבים היטב את כל הגבינות.

מרכיבים את הלזניה:

1. מחממים תנור ל-180 מעלות.

2. מניחים קצת מרוטב העגבניות קצת בתבנית.

3. שכבה ראשונה: מניחים את דפי הלזניה, מוסיפים שכבת רוטב עגבניות, מסדרים שכבת חצילים ומעל כמה כפות מהבשמל ומעל מפזרים גבינות.

4. חוזרים על אותה הפעולה גם עם השכבה השנייה.

5. שכבה שלישית, מניחים דפי לזניה ומוסיפים את כל הרוטב שנשאר ואת כל רוטב הבשמל שנשאר ומשטחים בעזרת פלטה. מוסיפים את כל החצילים שנשארו ומפזרים מעליהם את הגבינה שנותרה ועוד קצת מוצרלה מגורדת. מפזרים עלי בזיליקום.

6. מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום ומכניסים לתנור. אופים כ-40 דקות ומסירים את רדיד האלומיניום. אופים עוד כ-10 דקות עד שמשחים.

פיצה לבנה

מצרכים:

1 ק"ג קמח פיצה ופוקצ'ה (רמי לוי)

כף וחצי שמרים יבשים

2 כפות דבש (רמי לוי)

כף שמן זית (רמי לוי)

כף מלח (רמי לוי)

650 מ"ל מים

תוספות:

גבינת גרנה פדנו / גבינת מוצרלה / זיתים / עגבניות / ארטישוק / טונה / אריסה וכיוצ"ב.

אופן ההכנה:

1. מחממים תנור ל-220-230 מעלות חום סטטי.

2. בקערת המיקסר מניחים את המרכיבים בסדר הבא: שמרים, דבש, מים, שמן, קמח ומלח.

3. לשים במשך 10 דקות במהירות בינונית.

4. מתקבל בצק מעט דביק. מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומשמנים גם את הבצק. מכסים ומתפיחים כשעה ורבע.

5. מקמחים משטח עבודה בקמח. מחלקים את הבצק ל-4 כדורים שווים (לפיצה דקה לחלק ל-5). מתפיחים כ-25 דקות.

6. מקמחים שוב את משטח העבודה ובעזרת הידיים או מערוך פותחים כדור לעיגול רחב.

7. מעבירים את הבצק לתבנית מרופדת בנייר אפייה. מוסיפים שכבה דקה של גרנה פדנו מגורדת דק ומעל גבינות ותוספות שאוהבים ואופים כ-15 דקות או עד הזהבת השוליים והגבינות.

פיצה לבנה
צילום: מתוך "מתי אוכלים?", ערוץ 24