mako
פרסומת

מלבי

הקינוח הכי ממכר שיש עם נינוח הורדים שצף ממנו ומשכר ברגע, בגרסת פרווה שלא נופלת מהמקור. ככה תסיימו את הארוחה בצורה מושלמת

אתי כהן
פורסם:
מלבי
צילום: אמהות מבשלות ביחד, ערוץ 24 החדש
הקישור הועתק

מצרכים

למלבי:

קופסה של קרם קוקוס 400 מל' (מזרח ומערב)

6 כפות קורנפלור (רמי לוי)

120 גרם סוכר (רמי לוי)

חצי כפית מי ורדים

600 מל' מים (3 כוסות חד פעמיות)

חבילת פתי בר טחון

לסירופ:

כוס סוכר (רמי לוי)

רבע כוס מים

רבע כפית מי ורדים

צבע מאכל אדום –3 טיפות לפי הצבע שרוצים (רמי לוי)

לקישוט:

100 גרם קוקוס – כעשר כפיות (תבליני זארובי)

100 גרם פיסטוק טחון– כעשר כפיות (תבליני זארובי)

אופן ההכנה

המלבי:

1. לשפוך לסיר את קרם הקוקוס + 400 מיל' מים

2. לערבב היטב

3. לערבב את הקורנפלור עם 200 מל' מים (כוס חד פעמית של מים) עד למרקם שאין גושים

4. לשפוך בהדרגה תוך כדי ערבוב את המים עם הקורנפלור

5. להוסיף 120 גרם סוכר

6. לערבב עד שמתקבל מרקם של דני

7. לאחר מכן, להעביר לכלי של משפך בגודל ליטר

8. לטחון חבילת פתיבר ולפזר כף בתוך כל כוסית

9. למלא מלבי מעל הפתיבר הטחון לפי הכמות שרוצים ולהכניס למקרר לעשר דקות

הסירופ:

1. לשפוך לסיר את כוס הסוכר ורבע כוס מים.

2. להרתיח עד להמסה של כל הסוכר.

3. לכבות את האש ולהוסיף מי ורדים וצבע מאכל אדום.

4. נותנים לסירופ להתקרר ולשפוך על המלבי לפני ההגשה.

5. להגיש בגביע אישי ולפזר מעל קוקוס, פיסטוק טחון לפי הטעם.