mako
פרסומת

שיפודי קרם ברולה קפואים ופירות

טעמנו כבר לא מעט גרסאות של המתכון האיטלקי הקלאסי, אך הגרסה הקלילה והטעימה הזו היא ללא ספק אחת המוצלחות שבהן

ליאת חתוכה
ואמהות מבשלות ביחד
פורסם:
קרם ברולה בשלושה רכיבים
מתוך אמהות מבשלות ביחד | צילום: מתוך אמהות מבשלות ביחד, ערוץ 24 החדש
הקישור הועתק

מצרכים לכ-10 שיפודי קרם ברולה

1/2 כוס סוכר + עוד קצת סוכר כדי לטבול את הסוכריות

5 חלמונים 

500 מ"ל שמנת מתוקה - טרה

6-7 טיפות של תמצית וניל צרפתי  

6 תותים

6 קיווי (או כל פרי צבעוני ויפה אחר)

אופן ההכנה

1. לבשל בסיר ולהביא לסף רתיחה 500 מיל' שמנת מתוקה עם 1/4 כוס סוכר.

2. בקערה לערבב את 5 החלמונים עם 1/4 כוס סוכר.

3. לשפוך לאט ובזהירות את השמנת על הביצים, לערבב היטב ולהוסיף את תמצית הוניל.

4. לעשות "אמבט מים" בתחתית התנור (כדי לייצר אדים) , לשים מים רותחים בתבנית שבתחתית התנור (או תבנית של תנור או פיירקס, או בסיר) ולחמם אותו ל-140 מעלות.

5. לצקת את המסה לתבנית שקעים מסיליקון (או חד פעמי ממתכת) ולאפות כ 30 דקות עד שהקרם מתייצב.

6. בינתיים, לחתוך את הפירות לחצאים.

7. להכניס את הקרם ברולה להקפאה ל 3-4 שעות.

8. להוציא את הקרם מהתבנית ולשפד אותו על מקל סוכריה או על שיפוד.

9. טובלים בסוכר ושורפים קלות עם ברנר.

10. משפדים פרי אחד בקצה של כל סוכריה ומגישים.