mako
פרסומת

מרהיב: דג ברוטב פיסטוקים

נתחיל מהסוף: וואו. מנה כזאת מגרה לא ראינו הרבה זמן, ואין סיכוי שאתם לא מנסים הסופ"ש את המתכון המרהיב של אתי זהב. תתחילו להתרגל להתמכרות החדשה שלכם

אתי זהב
פורסם:
דג ברוטב פיסטוקים
צילום: אמהות מבשלות ביחד, ערוץ 24
הקישור הועתק

מצרכים:

  • 4 פילטים של דג ברמונדי (רמי לוי)
  • צרור פטרוזיליה (תבליני זארובי)
  • צרור כוסברה (תבליני זארובי)
  • 150 גרם פיסטוקים (תבליני זארובי)
  • חצי כוס שמן זית
  • 2 כפות חומץ בן יין
  • פלפל (תבליני זארובי)
  • מלח (תבליני זארובי)
  • חצי כפית צילי (תבליני זארובי)
  • 2 כפות חרדל
  • 2 כפות דבש
  • מיץ מחצי לימון

לאורז:

אורז בסמטי מלא (סוגת)

  • ½ כוס עדשים שחורות (רמי לוי)
  • בצל קצוץ
  • מלח
  • פלפל
  • 3.5 כוסות מים רותחים

אופן הכנה:

לאורז:

  1. להשרות את האורז ואת העדשים במים בשתי קערות נפרדות 30 דקות
  2. לטגן בסיר בצל קצוץ עד הזהבה
  3. להוסיף את האורז והעדשים השחורות
  4. לתבל במלח ופלפל
  5. להוסיף 3.5 כוסות מים רותחים
  6. לבשל על אש קטנה כ 60 דקות.

לדג:

  1. להניח את הדג על נייר אפייה בתבנית לתנור להוסיף מלח ופלפל
  2. לטחון את הפיסטוקים
  3. לקצוץ את הכוסברה
  4. לקלף את השום
  5. להכניס את כל חומרי הרוטב לקערה ולטחון
  6. לשפוך על הדג את הרוטב
  7. להכניס לתנור שחומם מראש ל 15 דקות על חום גבוהה בתחתית התנור.