mako
פרסומת

שווארמה הודו עם אפונה וירקות צלויים

אוהבים את הטעם הממכר של המאכל האהוב אבל נרתעים מלאפה או פיתה? התבשיל הזה לשווארמה יתן לכם גם את הטעם האהוב וגם ישלב את כל אבות המזון במנה ממכרת אחת

רונה אבן
ואמהות מבשלות ביחד
פורסם:
תבשיל הודו
מתוך אמהות מבשלות ביחד | צילום: מתוך אמהות מבשלות ביחד, ערוץ 24 החדש
הקישור הועתק

מצרכים לתבשיל השווארמה

קילו שווארמה הודו נקבה

רסק עגבניות ללא סוכר - מאסטר שף

שקית ערמונים קלופים וקלויים - קליית גת

בצל גדול

שמן זית

2 שיני שום כתושות

3 כפות סויה - מאסטר שף

2 כפות יין אדום (לא חובה)

2 כפות טריאקי - מאסטר שף

פפריקה מעושנת

ראס אל חנות/ כמון

1 קופסת שימורים אפונה - מאסטר שף

מצרכים לירקות צלויים בתנור

3-4 פרחי כרובית

3 גזרים

3-4 פרחי ברוקולי

מלח, פלפל

שמן זית

אופן ההכנה

1. לירקות הצלויים - לשים את הירקות בשקית צלייה, לתבל, לשקשק היטב ולהכניס לתנור לחצי שעה ב-180 מעלות חום.

2. לקצוץ בצל ולטגן עד להזהבה.

3. לחתוך את נתחי השווארמה לקוביות (או רצועות), להוסיף לבצל ולטגן ביחד.

4. להוסיף את הערמונים ולטגן קלות .

5. להוסיף את שאר המרכיבים לרוטב (למעט האפונה) ולערבב יחד.

6. להעביר לאש קטנה ולבשל כשעה עד לריכוך מלא של הבשר.

7. להוסיף את האפונה 15 דקות לפני סיום הבישול של הבשר.