mako
פרסומת

לוהט: מתכון היסטרי לפרגיות בקארי

החורף כבר כאן, הגשם ממש מעבר לפינה, ואין מתאים יותר לימים אלו מאשר תבשיל עשיר עם ניחוחות הודיים. גם קליל להכנה, וגם טעים - מה יותר טוב מזה?

פנינה קליין
פורסם:
 מתכון לפרגיות בקארי ואורז
מתוך "אמהות מבשלות ביחד" | צילום: אמהות מבשלות ביחד, ערוץ 24
הקישור הועתק

מצרכים:

  • קילו פרגיות חתוכות לקוביות – (מעדניית רמי לוי)
  • שמן זית – (רמי לוי)
  • 2 בצלים קצוצים דק
  • צרור כוסברה – (מרינה פטריות)
  • 4-5 שיני שום – (מרינה פטריות)
  • 3 פלפל חריף
  • 4 עגבניות מרוסקות בבלנדר מוט
  • פחית קרם קוקוס
  • כפית גאראם מסאלה
  • כפית ג'ינג'ר טחון
  • רבע כפית כורכום - (זארובי פיצוחי הגליל)
  • כפית מסאלה בשר

אופן ההכנה:

  1. לטגן את הבצל הקצוץ בשמן זית עד להזהבה.
  2. להוסיף את כל התבלינים.
  3. לקצוץ בבלנדר מוט כוסברה, שום ופלפל חריף.
  4. להוסיף למחבת כף גדושה מתערובת הכוסברה הקצוצה.
  5. להוסיף את העגבניות המרוסקות למחבת.
  6. להוסיף את הקרם קוקוס.
  7. להוסיף למחבת את הפרגיות החתוכות לקוביות ולהביא לרתיחה.
  8. להוסיף קצת מלח.
  9. לכסות את הסיר, להנמיך את האש ולבשל כארבעים דקות.
  10. להגיש עם אורז בסמטי.

לאורז:

  • כוס אורז בסמטי - (סוגת)
  • כוס וחצי מים רותחים
  • כף שמן – (רמי לוי)
  • כפית ג'ינג'ר
  • רבע כפית גאראם מסאלה
  • ½ כפית כורכום - (זארובי פיצוחי הגליל)
  • מלח - (זארובי פיצוחי הגליל)

אופן הכנה:

  1. להכניס לסיר את כל המרכיבים ולהביא לרתיחה תוך כדי ערבוב.
  2. לכסות את הסיר, להנמיך את האש ולבשל כ-7 דקות.