mako
פרסומת

קטאייף מלוח

את הקטאייף אוכלים בדרך כלל אחרי צום הרמאדן אבל פייר? אנחנו לא צריכים סיבה מיוחדת כדי לאכול את המאפה הערבי המדהים הזה. כך תכינו קטאייף מלוח מושלם

מיה יוספי
ואמהות מבשלות ביחד
פורסם:
קטאייף מלוח
מתוך אמהות מבשלות ביחד | צילום: אמהות מבשלות ביחד, ערוץ 24 החדש
הקישור הועתק

מצרכים:

לבצק:

240 גרם קמח

4 כפות סולת

1 כף סוכר

1 כף אבקת אפייה

1 כף שמרים יבשים

500 גרם מים פושרים

קורט מלח

למלית:

חצי ק"ג בשר קצוץ דק של ויקטורי

מעט שומן טלה של ויקטורי

בצל קלוף פרוס יחסית דק

שמן זית של בית השיטה

תבלין שווארמה איכותי

מלח פלפל

צנוברים

לסלט:

¼ חבילה (200 גרם) פול ירוק קפוא, חלוט וקלוף

6 מלפפונים

¾ כוס עלי רוקט

פלפל ירוק חריף

2-1 בצלים סגולים קטנים

2 כפות טרגון

¼ כוס עלי כוסברה

לרוטב:

¼ כוס לימון

½ כוס שמן זית

מלח, פלפל

אופן ההכנה

הבצק:

1. לערבב את כל החומרים היבשים ביחד.

2. להוסיף את המים.

3. לטגן את הבצק כמו לחוח או פנקייק עד שיש לו בועות.

4. מוסיפים מעל את מלית הבשר וסוגרים לחצי סהר מהודק.

5. מזלפים טיפה שמן זית ואופים לעוד 20 דקות.

למלית:

1. לטגן את הבצל.

2. להוסיף למחבת את כל המצרכים ולטגן עד שהבשר מוכן במידה הרצויה.

הסלט:

1. לקלף את הפול.

2. לקלף ולחתוך לקוביות את המלפפונים.

3. לקצוץ דק את כל הירוקים.

4. להכניס לקערה את כל מרכיבי הסלט.

לרוטב:

1. לערבב ביחד את כל המרכיבים.

2. ולשפוך על הסלט.