מצרכים

חצי קילו בשר טחון (רמי לוי) 

3 כפות פירורי לחם (רמי לוי) 

חופן כוסברה קצוצה (מרינה פטריות) 

חופן פטרוזיליה קצוצה (מרינה פטריות) 

בצל מגורד

תפוח אדמה מגורד

4 שיני שום קצוצות (מרינה פטריות)

כפית מלח (תבליני זארובי)

כפית פלפל שחור טחון (תבליני זארובי)

חצי כפית כמון (תבליני זארובי)

כפית פפריקה אדומה (תבליני זארובי)

לחמנייה או ג'בטה לכריך 

רוטב

2 כפות שמן קנולה (רמי לוי)

1 בצל גדול קצוץ

2 שיני שום קצוצות (מרינה פטריות)

חצי צ'ילי טרי קצוץ דק (מרינה פטריות)

כף גדושה של רסק עגבניות (רמי לוי)

3 עגבניות קצוצות דק

כפית מלח (תבליני זארובי) 

כפית פלפל שחור טחון (תבליני זארובי)

חצי כפית כמון (תבליני זארובי)

כפית פפריקה אדומה ((תבליני זארובי)

אופן ההכנה

1. מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה ומכניסים למקרר לספיגה לכמה זמן שמתאפשר 

2. בינתיים מכינים את הרוטב - מטגנים בצל ואח"כ מוסיפים צ'ילי ושום ומטגנים עד להזהבה

3. מוסיפים רסק עגבניות ותבלינים

4. ממשיכים לערבב ותוך כדי מוסיפים 500 מיל' מים

5. מכינים את הקציצות בגודל של כדור פינג פונג ומניחים אותן בתוך הרוטב

6. מוסיפים לסיר את העגבניות הקצוצות, מערבבים ומביאים לרתיחה

7. לאחר הרתיחה ממשיכים לבשל על אש בינונית למשך 40 דק' בערך

8. כשהקציצות מוכנות, מגישים אותן עם הרבה רוטב בתוך לחמנייה מפנקת או כל ג'בטה שיש לכם בבית ובתיאבון!

אפשר להוסיף מלפפונים חמוצים, חומוס, חריף וכל מה שמתחשק.