mako
פרסומת

גונדי - קציצות עוף עם חומוס טחון במרק עוף

יש עוד כמה רגעים של חורף, אז זה בדיוק הזמן להכין מרק חמים של עוף וחומוס, או בשמו המפורסם יותר - גונדי. אז רגע לפני שנחזיר את המעילים לארון, אמהות מבשלות יחד מביאות לכם את המתכון למרק שיחמם לכם את שארית החורף

גילי ויזל- אבירם
ואמהות מבשלות ביחד
פורסם:
גונדי - קציצות עוף עם חומוס טחון במרק עוף
צילום: אמהות מבשלות ביחד, ערוץ 24 החדש
הקישור הועתק

מצרכים למרק

1. 4 שוקיים עוף

2. קופסת שימורים חומוס - מאסטר שף

3. 1 בצל חתוך לפרוסות

4. 5 - 4 שיני שום

5. 6 -5 תרמילי הל

6. 4 גזרים חתוכים לעיגולים

7. 5 - 4 גבעולי ועלי סלרי

8. תבלינים למרק: מלח, פלפל, כפית כורכום, חצי כפית כמון, אבקת מרק עוף

אופן הכנת המרק

1. להכניס לסיר גדול את העוף, בצל, גזר, שום ותרמילי הל.

2. לכסות מעל עם גבעולי ועלי הסלרי.

3. להוסיף מים כמעט 3/4 סיר.

4. להביא לרתיחה ולהנמיך את האש.

5. להוסיף את התבלינים.

6. להשאיר על אש קטנה כחצי שעה ובינתיים להכין את הקציצות.


מצרכים לקציצות

1. כוס חומוס יבש טחון

2. בצל מגורד

3. חצי קילו עוף טחון

4. 3/4 כוס שמן קנולה

5. כפית כורכום, כפית מלח, כפית פלפל שחור טחון וכפית שטוחה הל טחון

אופן הכנת הקציצות

1. לערבב היטב את כל המצרכים בתוך קערה.

2. אם נדבק לידיים להוסיף חומוס טחון.

3. ליצור עיגולים מהתערובת.

4. להכניס לבישול למרק כ-40 עד 60 דקות.