עוד נר ריחני על השולחן של הסבתא? אין בעיה - מאה שקל
יעלימו לכם את האלכוהול היקר, יחייבו אתכם על הקישוטים, יגבו מכם כסף בדולרים והמלצרים יעשו לכם פרצוף חמוץ. כדי שלא תיכנסו למינוס עצבני ולא תחטפו התקף לב מתחת לחופה - כדאי שתכירו את המלכודות הנפוצות של אולמות האירועים
בלי להוציא דיבה על העוסקים במלאכה, את האמת צריך לומר: הישמרו לכם, זוגות אוהבים, מפני הכרישים הגדולים והקטנים. כדי להמחיש את גודל המצוקה, אספנו כמה דוגמאות בעזרתו של אלדד אהרוני מגלריית לורנס. ואם נצליח להציל זוג מאוהב אחד ממינוס גדול, הרי שעשינו את עבודתנו.
מינימום 170 איש, לא כולל הדודה
רגע לפני שמדברים על כסף, מדברים על מינימום אורחים. הרעיון ברור: אתם מציינים כמה יגיעו (כמובן שבפועל יבריזו לכם באכזריות כ-10%, במקרה הטוב) ומקום האירוע מגיע כאילו לקראתכם ומארגן לכם רזרבות. מה קורה אם בערב האירוע הגיעו פחות מהמינימום שציינתם? כל שנותר לכם לעשות הוא להשיב למבריזנים באותה המטבע כשיגיע תורם ולהיעלם להם ברגע האמת.
מה תעשו: נתחיל מזה שתורידו 15% מכמות המוזמנים. "כשבוע לפני האירוע ההערכות הופכות להרבה יותר מדויקות", מסביר אהרוני, וממליץ לכם להגיע להסכם מול הגן או האולם כי מספר המינימום יוסדר במועד זה. "גן או אולם שמפגין הוגנות מול הזוג ביום שמחתו אולי יפסיד כמה אלפי שקלים על ההפרש, אבל ירוויח תדמית מוצלחת יותר והמלצות לחברים".
זו זכות לתת שירות?
האוכל באירוע הוא אחד מנושאי השיחה הבוערים ביותר מיד בתום שבירת הכוס. בזמן שהזוג הופך עולמות בבחירת המנות, לפעמים קורה שהוא נופל בקטנות הכי משמעותיות - המלצרים ואיכות עבודתם. הסטייק יכול להיות נפלא, אבל כשהוא מוגש עם פרצוף של נעל וגישה של צנון, גם הוא הופך לתפל.
מה תעשו: "הקפידו שבחוזה תהיה התחייבות של המקום להקצות מלצרים לפי מספר האורחים המגיעים בפועל", אומר אהרוני. "מומלץ לציין מי אחראי על טיב המלצרים - הקייטרינג או המקום, ולדרוש שהמלצרים לא יהיו בני נוער או עובדי קבלן".
הונאת האלכוהול
"התירוץ שהמשקאות האיכותיים אזלו הוא תירוץ שחוק בקרב זוגות שלא הקפידו לסגור את החור הזה בחוזה", אומר אהרוני. סממנים שמנסים להרוויח עליכם: היעלמות הבקבוק האיכותי מהתצוגה במהלך הערב, הגשת מנות קטנות של אלכוהול במכוון, או פיזור נקודות רבות למזיגת אלכוהול זול (בירה מחבית ויין מקנקנים לא מקוריים) בעוד המשקאות היוקרתיים מצריכים מסע אל בר מרוחק עם תור ארוך.
מה תעשו: או שתלכו על מקומות יוקרתיים הנשענים על מוניטין, או שתשכרו בר חיצוני ואמין, או שתמנו חבר נאמן שישים עין וידאג שהכל מתקתק כמו שצריך.
הג'יימסון נגמר כבר בקבלת פנים, אני על וודקה תוצרת הארץ
צילום׃
אורית ליטמנוביץ
3,000 שקל לנר העלוב הזה?
לא ברור איך זה קורה, אבל סוגיית צבע המפית נהפכת להיות מכריעה עד כדי אבסורד. כולנו יודעים שיום לאחר האירוע הכלה בעצמה לא תזכור איך השולחנות נראו - ועדיין אנחנו מתעקשים לבזבז על עיצוב המקום זמן, כסף והרבה מאוד אנרגיות.
זוגות צעירים, כאן קבור הכלב הכי יקר בחתונה שלכם. השושנים שמפוזרים בנונשלנטיות על השולחנות יעלו לכם כמו הטיסה לירח דבש. בעלי המקום מראים אותו לזוג כאשר הוא מעוטר ומקושט, מבלי לציין שכל פריט ופריט מתומחרים מעבר למחיר הבסיס. לפתע מתגלים לבני הזוג סעיפים קטנים בחוזה, המפרטים תוספות מחיר של אלפי שקלים בשל עיצוב והזמנת חפצים, קישוטים, פרחים וריהוט משלים.
מה תעשו: "בדקו חוות דעת של מתחתנים במקום, והתעניינו בקרב זוגות שחגגו שם האם הם נדרשו לשלם תוספות על עיצוב, תאורה, ריהוט וכדומה", מציע אהרוני. אופציה נוספת היא להיות מקוריים ולעצב לבדכם את השולחנות. מעט יותר עבודה אך הרבה פחות כסף להוציא.
זה בשקלים או בדולרים?
"מדובר במעשה בלתי חוקי בעליל", אומר אהרוני. "ציון המחירים בדולרים גורם להם להיראות נמוכים ממה שהם בפועל. הבלבול בין שקלים לדולרים עשוי להקשות על הזוג להבחין בעסקאות שאינן כדאיות ולנפח את ההוצאות מעבר למוסכם".
מה תעשו: לדברי אהרוני עליכם להתעקש על מחירים בשקלים לפי החוק: "בקשו לקבל את הפירוט בשקלים מראש, ואל תתאמצו אפילו להתחיל לחשב את הדולרים המוצעים לכם".
>> מותו של מקווין עשה לנו להתגעגע לקורט קוביין, ריבר פניקס ופרדי מרקורי







חדשות



= תגובה ללא תוכן
= תגובה עם תוכן


אתר זה פועל כחוק ברישיון
















