mako
פרסומת

נערת האמצע של פלייבוי: "גאה להיות הראשונה בעירום"

תכירו את נערת האמצע הראשונה של פלייבוי הציוני שהלכה עד הסוף וחשפה הכל: מרין טרמץ, 30, רקדנית ושחקנית שמרגישה הכי בנוח עם הגוף שלה והכי גאה על ההישג בלהיות הראשונה בעירום. על אף שאחיה הצעיר רצה לגנוז את כל העותקים של המגזין, היא מאמינה ש"הכוח של אישה זה להיות עצמאית ולעשות את ההחלטות שלה"

נטלי כהן
mako
פורסם:
מרין טרמץ
הקישור הועתק

מרין טרמץ
"אני רקדנית מקצועית ועובדת עם הגוף שלי". מרין טרמץ | צילום: Allen Murabayashi

"הזדמנות לעשות עירום אמנותי"

תכירו את מרין טרמץ: רקדנית ושחקנית מקצועית בת 30, ילידת אוקראינה שגדלה בניו יורק ומתגוררת בארץ ארבע שנים. לצילומים עבור המגזין הגיעה טרמץ בעקבות פנייה מצלם. לאחר מספר פגישות עם הפקת המערכת של 'פלייבוי', כל הצדדים החליטו על כך שטרמץ תככב בתור נערת האמצע הישראלית הראשונה. "אף פעם לא עשיתי פרויקט כזה, למרות שאני רקדנית מקצועית ותמיד עובדת עם הגוף שלי. עם זאת, המון שנים חשבתי לעשות משהו כזה אבל לא מצאתי מקום שבעיניי שווה את זה. זאת הייתה ההזמדנות הכי שווה בשבילי לעשות צילום בעירום שהוא אמנותי. לפי התגובות ולפי איך שאני מחליטה אני חושבת שאני עשיתי את ההחלטה הכי טובה".

טרמץ מודה שהיא לא עשתה תחקיר מעמיק בין עמודי מגזיני פלייבוי העולמים, אבל דפדוף קל סידר לה את הדילמה. "כשהציעו לי לעשות את זה, הסתכלתי על 'פלייבוי' קצת וידעתי שזה המגזין ההוא עם העירום. מהר מאוד גיליתי שתמונות העירום בו הן קלאסיות ומקדמות יופי ואמנות בשיתוף עם צלמי אופנה. התרשמתי מהרבה דברים. באחת הכתבות למשל, צולמה לינדזי לוהן באותו סגנון ותמונות כמו מרילין מונרו וזה היה נראה כמו ציור. אני בטוחה שהרבה עושות את זה ולא רק בשביל הכסף או הפרסום".

מרין טרמץ
"אני מרגישה מאד נוח עם הגוף שלי". מרין טרמץ

אז האם מדובר בצעד של אישה אחת בחייה או באקט של העצמה נשית? טרמץ לא נושאת את דגל הפמיניזם והולכת לשרוף חזיות, אך כן רואה בצעד שלה מעשה של אישה עצמאית שעושה מה שהיא רוצה בחייה. "אני אישה, שעובדת במה שהיא אוהבת וחיה את החיים שהיא אוהבת, ובעיניי גם הצילומים לפלייבוי הם חלק מזה. רציתי לעשות את זה ופשוט עשיתי את זה. אני זאת שבוחרת מה לעשות עם הגוף שלי, ואני מחליטה דברים לבד. אם בא לי ללבוש משהו בבוקר - אני אלבש אותו וככה זה גם היה כאן. הכוח של אישה זה להיות עצמאית ולעשות את ההחלטות שלה. ברור שיש בזה חלק פמיניסטי".

פרסומת

מרין פלייבוי
"הכוח של אישה זה להיות עצמאית ולעשות את ההחלטות שלה". מרין טרמץ | יח``צ: אביב חופי

ספרי על החוויה עצמה
"לשמחתי הכרתי את הצלם עוד לפני הצילומים ושנינו היינו באותו ראש וידענו איך אנחנו רוצים שזה ייראה. מלבד הצלם, צוות ההפקה היה נשי לגמרי וזה היה נפלא. הרבה פעמים זה יכול להיות מלחיץ להצטלם כך, אבל הרגשתי שמבינים אותי. כל מה שהיינו צריכים הביאו, והם עזרו בכל דבר. צילמנו בבית מלון והיה מאד נוח. היה חשוב לי שזה לא ייצא גס או חסר טעם, וכך גם הם ראו את זה. תראי, ידעתי לאן אני באה והייתי מוכנה לזה. לוקח קצת זמן להתחמם אבל היה בסדר וגרמו לי להרגיש הכי בנוח שיש. גם אני מרגישה מאד נוח עם הגוף שלי. אני לא הולכת ברחוב עירומה אבל אני לא מתביישת ואוהבת את מה שיש לי".

איזה תגובות את מקבלת?
"המילה שאני הכי הרבה מקבלת בהודעות ותגובות מאנשים היא 'אומץ'. אנשים גאים בי על כך, ומבינים מאיפה באתי לזה. לא סתם רציתי להצטלם בעירום. היה לי חשוב שאני הראשונה שעשתה את זה בארץ וזה כבוד ואני שמחה שאנשים מקבלים את זה ככה".

פרסומת

מרין פלייבוי
בטוחה שאמא תאהב ותפרגן. מרין טרמץ | צילום: Aaron Kinney

ואיך גברים מגיבים לך?

ובכל זאת, יש מישהו שלא היית רוצה שיראה את התמונות?
"אולי סבא שלי, אבל הוא נפטר ממזמן. את אבא שלי אני לא מכירה ולא באמת אכפת לי מה הוא היה חושב על זה. אני בטוחה שאחד האקסים שלי יראה ויתקשה לקבל את זה אבל אני עדיין אני ויש בי משהו מהאישה הזאת שהצטלמה ל'פלייבוי'. אבל זה מי שאני".

"הילדים שלי יקבלו את זה בכיף"

מרין מפלייבוי
נטלי דדון, מאחורייך. מרין טרמץ | יח``צ: סטיבן ווינסטון
פרסומת

אבל לא הכל דבש וקינמון. טרמץ יודעת לומר שלפחות אדם אחד היה מעדיף אחרת. אחיה הצעיר. "אחי גם מדגמן ורוקד. בהתחלה הוא רצה לבוא לארץ ולגנוב את כל העיתונים כדי שאף אחד לא יראה את זה, אבל בסך הכל הוא פירגן. תכלס, אני לא מאמינה שאעשה את זה כשאהיה בת 50. וזה הזמן לעשות את זה".